Umeå universitet, Humanistisk fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Bildmuseet är en av Sveriges främsta konsthallar för internationell samtidskonst och det publika hjärtat på Konstnärligt campus. I sju våningsplan med en anslående arkitektur låter vi konst och vetenskap mötas kring vår tids angelägna frågor. Bildmuseet är en plats för stimulerande möten och samtal om konst, samhälle och existens. Mer information finner du på http://www.bildmuseet.umu.se/sv/.

Brinner du för konst och det mänskliga mötet? Vi söker nu amanuenser inom konstförmedling för anställning under perioden 12 augusti 2024 - 8 juni 2025.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som amanuens inom konstförmedling arbetar du med att möta Bildmuseets besökare – i receptionen, bildverkstaden eller i utställningarna. Du tar hand om museishopen, svarar på frågor och tillhandahåller information om utställningar och program, samt håller guidade visningar för grupper på både svenska och engelska. I vår kreativa verkstad, där vi utgår från teman och tekniker i Bildmuseets pågående utställningar, erbjuder du skapande verksamhet till våra besökare – barnfamiljer, ungdomar och vuxna. I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för tillsyn av pågående utställningar och utföra larm- och säkerhetsrutiner i huset. Utöver detta skapar och publicerar du inlägg på Bildmuseets sociala medier. Även andra arbetsuppgifter inom verksamheten tillkomma.

Kompetenskrav
Behörig att anställas som amanuens är den som, enligt 5 kapitlet 10§ Högskoleförordningen är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå. Registreringsintyg från Ladok om studier på grund- eller avancerad nivå under höstterminen 2024 och vårterminen 2025 ska uppvisas senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. 

Vi söker dig som bedriver högskolestudier med inriktning mot antingen konst, arkitektur, pedagogik, design, kultur eller museologi. Du har kunskap om och intresse för samtida konst och bildkultur samt erfarenhet av arbete med människor inom exempelvis service, omsorg, lärande eller motsvarande. Som person är du ambitiös, flexibel och har god samarbetsförmåga. Du är även serviceinriktad, pedagogisk och kan formulera dig väl muntligt på svenska och engelska. Ytterligare krav för anställningen är en hög grad av personlig mognad.

Önskvärda kvalifikationer
Det är meriterande om du har:
- erfarenhet av arbete med barn och ungdomar
- erfarenhet av olika konstnärliga tekniker
- erfarenhet av värdskap eller pedagogiskt arbete vid en konstinstitution
- erfarenhet av att hålla guidade visningar

Övriga upplysningar
Vi söker 11 amanuenser. Anställningen omfattar 9-12 % under perioden 240812-250608. Arbetet är förlagt på helger. Anställningen är placerad i Umeå. Innehavare av anställningen bör vara studerande under hela anställningsperioden.

Du ansöker via Umeå universitets rekryteringssystem Varbi. Ansökan ska vara inkommen senast 14 maj 2024 och ska innehålla: 
- CV, där du beskriver alla dina arbetslivserfarenheter samt eventuella förtroendeuppdrag och föreningsengagemang
- Personligt brev 
- Resultatintyg från Ladok som visar avklarade kurser inklusive tillgodoräknanden 
- Intyg från Ladok (alt. bekräftelse på anmälan) att du är antagen till studier på grund- eller avancerad nivå ht-24 och vt-25

Lön regleras utifrån Umu:s lokala kollektivavtal. Anställningen ska fullgöras parallellt med studier.

För mer information, kontakta administrativ samordnare Maja Sandow: 090-786 67 08 eller maja.sandow@umu.se.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 11
Sysselsättningsgrad 9-12%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-598-24
Kontakt
  • Administrativ samordnare Maja Sandow, 090-7866708,maja.sandow@bildmuseet.umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-04-18
Sista ansökningsdag 2024-05-14

Tillbaka till lediga jobb