Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Clinicum Betula är ett kliniskt träningscentrum för studenter vid Institutionen för omvårdnad och Läkarprogrammet.

Arbetsuppgifter

Att arbeta som amanuens innebär att du blir anställd av universitetet och undervisar i praktiska moment på Clinicum Betula. Arbetsuppgifterna består av att du under 4 timmar per vecka undervisar andra studenter tillhörande Sjuksköterske-, Röntgensjuksköterske- och Läkarprogrammet. Undervisningen gäller praktiska moment som till exempel venprover, PVK, KAD, sond mm samt att leda interprofessionella simuleringsövningar. Dessutom har du en viktig roll i att vara behjälplig med och att ta ansvar för den utrustning som finns tillgänglig på Clinicum Betula. Som amanuens ges du också möjlighet att undervisa i HLR både för studenter i sjuksköterskeprogrammets tidigare terminer samt vid andra program. I amanuenstjänsten ingår också att vid behov representera och informera om sjuksköterske-/röntgensjuksköterskeutbildningen i olika sammanhang.

Kvalifikationer

Vi söker dig som påbörjar termin 5 på Sjuksköterskeprogrammet eller Röntgensjuksköterskeprogrammet höstterminen 2024. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

Villkor

Anställningen är på 10%, 4 timmar per vecka under perioderna 24-08-26 – 24-12-20 samt 25-01-07 – 25-06-08. Din arbetstid kommer att vara förlagd mestadels på kvällstid. Du kommer att få en introduktionsutbildning av erfaren personal på Clinicum Betula. I samband med undervisningen samarbetar du med andra amanuenser från Läkar-, Sjuksköterske- /röntgensjuksköterskeprogrammet. Du får inskolning av amanuenser som redan arbetat en termin. Som amanuens erbjuds du en instruktörsutbildning inom Vuxen-HLR samt utbildning i simuleringskonceptet SMART.

Varmt välkommen med din ansökan. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 24-08-26
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 10%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-652-24
Kontakt
  • Anne Möller Thysell, anne.thysell@umu.se, 090-7867026
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
Publicerat 2024-04-19
Sista ansökningsdag 2024-05-12

Tillbaka till lediga jobb