Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Beskrivning

Juridiska institutionen är expansiv och har för närvarande drygt 70 anställda. Institutionen svarar för utbildning inom juristprogrammet ett flertal andra utbildningsprogram och ett stort antal fristående kurser. Närmare information om vår verksamhet finns på vår hemsida: Juridiska institutionen

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna som amanuens är att hjälpa till med undervisning i institutionens kurser samt assistera kursansvariga med relaterade arbetsuppgifter, till exempel genom bedömning av inlämningsuppgifter, seminariehantering, framtagning och distribution av kursmaterial och annan administration beroende på det aktuella behovet. Andra arbetsuppgifter som förekommer är hantering och registrering av inkommande böcker till institutionens bibliotek. Även andra arbetsuppgifter kan förekomma och anställnings innehåll och förutsättningar kan komma att förändras över tid.

Som amanuens kommer du engagera dig i kurserna:

  • Introduktion till juridiken och civilrätt 
  • Konstitutionell rätt och EU-rätt

Kvalifikationer

Anställning som amanuens regleras i 5 kap högskoleförordningen (HF). Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (5 kap § 10 HF).

För denna anställning söker vi en aktivt studerande på juristprogrammet vid Umeå universitet. Vi söker dig som har minst 90hp från juristprogrammet. Stor vikt kommer läggas på personliga egenskaper.

Villkor

Anställningen avser arbete upp till 10% av heltid med varierande omfattning under perioden 20240819-20250531 . Anställningen ska fullgöras parallellt med studier och löneplaceringen utgår enlig fastställd lönestege enligt amanuensanställning.

Ansökan

Du ansöker via e-rekryteringssystemet Varbi och din ansökan ska vara inne senast 1 maj 2024. Din ansökan ska innehålla:

  • CV
  • Personligt brev (max 1 sida)
  • Intyg på studieresultat från Ladok (eller motsvarande)

Av ansökan ska framgå varför du söker tjänsten och om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 240819 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 10%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-565-24
Kontakt
  • Mikaela Landström, 0907865093,mikaela.landstrom@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-05-01

Tillbaka till lediga jobb