Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Datavetenskap

Institutionen för datavetenskap har cirka 150 anställda från ett tjugotal länder och är inne i en kraftig expansionsfas. Vi bedriver utbildning och forskning inom ett brett spektrum av det datavetenskapliga området, och erbjuder utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Nära 2000 studenter läser hos oss från 14 olika program läser hos oss vilket motsvarar 460 heltidsstudenter.

Beskrivning

Hösten 2024 arrangerar vi för första gången en "preppdatavecka" veckan innan terminsstart för nybörjarna på Civilingenjörsprogrammet i teknisk datavetenskap och Kandidatprogrammet i datavetenskap. Vi söker nu 4-6 st amanuenser som vill hjälpa till att planera och genomföra aktiviteter under ledning av de programansvariga. Det kan innebära att lära studenterna att använda terminalen, installera programvara på sin dator, logga in på våra datorsystem, skicka filer mellan datorer, osv. Tjänsten är 80 timmar under juni och augusti 2024. 

Sista ansökningsdag är 2024-04-28

Kvalifikationer

 Vi söker dig som:

- är student på något av programmen.

- har möjlighet att jobba under juni och augusti.

- kan relatera till de svårigheter som studenter med begränsad datorvana kan ha.

- är genuint intresserad av att ge nybörjarna en bra start på studierna.

- läst våra introduktionskurser de senaste 3 åren. 

För att kunna arbeta som amanuens ska du studera för närvarande på utbildning som kurserna vänder sig till, dvs läsa ett utbildningsprogram vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet. Du ska ha klarat av dina egna studier med lägst betyg 3/Godkänd på den kurs du vill handleda på samt ha tid över till amanuensarbetet. Det innebär att du bör kunna visa att du i hög grad klarat av dina studier i normal studietakt och inte har för många kurser oavklarade. 

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Villkor
Anställningen omfattar 80 timmar och arbetet utförs i huvudsak under början av juni och mitten av augusti (förberedelser) samt 26 - 30 augusti (genomförande). Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och välkomnar alla sökande oavsett ålder, bakgrund och kön. Vi vill att den grupp som anställs speglar den mångfald som finns bland nybörjarna

Ansökan

I din ansökan vill vi att du ska:

  • Bifoga en kort beskrivning om dig själv och varför du skulle passa som amanuens.
  • Bifoga ett Ladokutdrag över dina studier och ange också vilka kurser du planerar läsa våren 2024.

Kontakt

Vid eventuella frågor kontakta gärna Jan Erik Moström, studrek@cs.umu.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 80 timmar
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-547-24
Publicerat 2024-04-05
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb