Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Beskrivning
Arbetet innebär delaktighet i allt från skapandet av uppgifter till slutgranskning av kommande prov. För detta arbete söker vi dig som är en legitimerad och yrkeserfaren gymnasielärare i matematik.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att vara delaktig i utvecklingen av prov- och bedömningsmaterial för gymnasieskolans kurs 2-4 i matematik. I huvudsak betyder det utveckling, bearbetning, granskning, analys och sammanställning av material och modeller för bedömning av elevers kunskaper.

Kvalifikationer
Du är en legitimerad gymnasielärare i matematik med god undervisningserfarenhet. Du är van att arbeta med Microsoft Office-program såsom Word och Excel och är väl förtrogen med gymnasieskolans ämnesplan i matematik. Tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter liksom erfarenhet av att använda avancerade digitala verktyg såsom t.ex. GeoGebra eller CAS i undervisningen, är meriterande.

För arbetet krävs att du är noggrann, analytisk, kreativ och initiativrik samt givetvis att du är intresserad av att utveckla uppgifter och metoder för kunskapsbedömning. Vidare krävs god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Att arbeta självständigt med eget ansvar ingår som en del av arbetet, men då arbetet till stor del sker tillsammans med andra är även god samarbets- och kommunikationsförmåga en förutsättning. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Villkor
Anställningen är ett vikariat på heltid i minst 12 månader med tillträde i augusti 2024. Arbetet kan inte utföras på distans utan förutsätter fysisk närvaro i verksamheten.

Ansökan
Till ansökan bifogas:
- CV
- Personligt brev
- Examensbevis
- Lärarlegitimation
- Intyg/betyg och övriga merithandlingar du vill åberopa

Din ansökan ska skickas in via vårt e-rekryteringssystem och vara inkommen till Umeå universitet senast 2024-04-30.

Mer om oss
Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap har drygt 100 anställda verksamma inom utbildning, forskning och uppdragsverksamhet. Institutionen har en bred profil som vilar på en tvärvetenskaplig och praxisnära grund. För mer information om institutionen, se: https://www.umu.se/institutionen-for-tillampad-utbildningsvetenskap/

Vid institutionen framställs, på uppdrag av Skolverket, nationella prov och andra bedömningsmaterial i matematik och naturvetenskapliga ämnen för grundskola och gymnasial utbildning. Denna verksamhet bedrivs inom projektgruppen för Nationella prov som för närvarande sysselsätter ca 20 personer varav nästan hälften är provutvecklare inom nationella prov i matematik för gymnasieskolan

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-546-24
Kontakt
  • Anna Lind Pantzare, projektledare, 090-7866836
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-04-09
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb