Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Beskrivning

Juridiska institutionen söker universitetsadjunkter i rättsvetenskap för undervisning främst på institutionens professionsinriktade utbildningar. Undervisningen kan avse kurser på juristprogrammet, ekonomprogrammen, lärarprogrammen, polisprogrammet, socionomprogrammet, psykologprogrammet och andra utbildningar på hälso- och sjukvårdsområdet. Anställningen är placerad i Umeå och kräver närvaro vid institutionen under arbetstid. Tillträde i augusti 2024 eller enligt överenskommelse. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av undervisning på grundnivå och därtill hörande administration. Vi tillämpar problembaserat lärande som bygger på studenternas aktiva deltagande i exempelvis seminarier och spel. Förutom att leda seminarier och spel består undervisningen även av handledning och föreläsning. I arbetsuppgifterna ingår även att följa ämnesområdet och den samhällsutveckling i övrigt som är av betydelse för arbetet. 

Behörighetskrav

Enligt anställningsordning för lärare vid Umeå universitet är den behörig att anställas som universitetsadjunkt som har examen på lägst magisternivå eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen. 

För denna anställning krävs juristexamen eller motsvarande examen samt aktuell, relevant och kvalificerad praktisk juridiska erfarenhet

Bedömningsgrunder

Som bedömningsgrund för den aktuella anställningen gäller i första hand graden av sådan yrkesskicklighet som utgör ett krav för behörighet för anställningen. 

För anställningen läggs särskild vikt vid aktuell, relevant och kvalificerad praktiskt juridisk erfarenhet inom de rättsområden som är relevanta för institutionens professionsinriktade utbildningar.

Särskild vikt läggs också vid pedagogisk skicklighet, samarbetsförmåga och vid tidigare undervisning och utbildning av yrkesverksamma inom de professioner som är aktuella i institutionens undervisningsuppdrag. Vidare läggs vikt vid god administrativ skicklighet. 

Juridiska institutionens undervisningsmodell bygger på arbete i lärarlag och meriterande för anställningen är därför erfarenhet av arbete i lärarlag eller liknande. Eftersom undervisningen bedrivs i lärarlag där lärare med olika kompetens och erfarenhet medverkar, ställer anställningen också höga krav på personlig lämplighet och respekt för andra personers och yrkeskategoriers kunskaper och erfarenhet. 

Ansökan

Du ansöker via e-rekryteringssystement Varbi senast den 22 april 2024 och din ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev
  • CV/meritförteckning, inklusive redogörelse för professionsnära kompetens
  • Eventuell redogörelse för pedagogiska verksamhet
  • Vidimerade kopior av relevanta examensbevis

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti 2024 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-488-24
Kontakt
  • Ulf Vannebäck, 090-7869382,ulf.vanneback@umu.se
  • Mikaela Landström, 090-7865093,mikaela.landstrom@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-03-25
Sista ansökningsdag 2024-04-22

Tillbaka till lediga jobb