Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Vill du vara med och stötta högre utbildning och samhällsviktig forskning med hjälp av IT? Nu söker vi drivna java-utvecklare.

Bli en del av ITS

Vi skapar samhällsnytta genom att stötta högre utbildning och forskning med IT i framkant. Tillsammans arbetar vi flexibelt och målstyrt i gränsöverskridande team där du möter många trevliga kollegor.

Våra drygt 250 medarbetare jobbar ibland hemifrån och resten av tiden i våra nyrenoverade lokaler i Kunskapens Hus vid Umeå universitet. Här ställer vi upp för varandra när det krävs och här uppskattar vi olikheter och nya perspektiv.  

Ditt uppdrag

Som java-utvecklare hos ITS får du arbeta agilt i ett team som långsiktigt utvecklar system för att stötta högre utbildning i Sverige. Du blir en viktig lagspelare som tillsammans med teamet sätter användaren i fokus och tar ansvar för hela utvecklingsprocessen.

I rollen som java-utvecklare kommer du hos oss att jobba med:  

 • Java 17
 • Jakarta EE/MicroProfile
 • Javascript
 • SQL
 • Angular
 • Git
 • Ansible
 • Docker
 • K8s

Vi tror på de agila principerna och hos oss är teamen självledande, tar ansvar och initiativ. Vi strävar efter en struktur som uppmuntrar ständigt lärande via kompetensspridning och mottagaranpassad kompetensutveckling.  

Om dig

Vi tror att du är nyfiken, driven samt har en stor vilja att hitta bättre lösningar. Du är intresserad av att innovera, utvecklas och att ständigt lära dig mer. Hos oss finns det många typer av arbetsuppgifter och vår strävan är hela tiden att utgå från varje individs drivkrafter för att var och en ska få de bästa förutsättningarna för att trivas och prestera på arbetet. 

Vi är ITS 

ITS är enheten för IT-stöd och systemutveckling vid Umeå universitet. Här skapar vi samhällsnytta genom att stötta högre utbildning och forskning med IT. Vår verksamhet handlar om att utveckla, förvalta och drifta viktiga IT-system och verktyg för universitet och högskolor i hela Sverige. Vi bär också det strategiska ansvaret för utveckling av IT-användningen vid Umeå universitet.

Ansökan nu

Välkommen med din ansökan senast den 12 maj 2024.

För mer information kontakta gärna rekryterande ledare:  Mikael Lundquist, mikael.lundquist@umu.se, 090 - 786 55 36.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1935-23
Kontakt
 • Mikael Lundquist, 090-7865536
 • Stefan Lundkvist, +46907869941
Facklig företrädare
 • SACO, 090-7865365
 • SEKO, 090-7865296
 • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-04-19
Sista ansökningsdag 2024-05-12

Tillbaka till lediga jobb