Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

På Institutionen för strålningsvetenskaper forskar och undervisar vi inom ämnena radiofysik och medicinsk teknik, onkologi samt diagnostisk radiologi. Vi har internationellt erkända forskningsmiljöer där bredden av ämnesområden möjliggör innovation och samarbete över gränser. De flesta av våra forskare och lärare arbetar kliniskt i våra lokaler på NUS - mitt i verksamheten.

Läs mer om institutionen på Institutionen för Strålningsvetenskaper (umu.se)

Nu söker vi en ekonom till vår institution som vid årsskiftet förväntas slås ihop med Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap. Anställningen är tills vidare och på heltid. Du ingår i ett ekonomiteam tillsammans med ekonomiadministratörer och ekonomer som samarbetar över institutionsgränser, där även Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin ingår. Du har ett självständigt arbete men teamets regelbundna avstämningar ger förmånen att ge och få stöd i en grupp insatta kollegor och diskutera och analysera ärenden tillsammans.

Arbetsuppgifter
Som ekonom är du ett kvalificerat och rådgivande stöd till prefekt, ledning och forskningsledare. I din roll ingår budgetering, budget- och resultatuppföljning, prognoser, uppföljningar, analyser/kalkyler, projektredovisning samt bokslutsarbete. Du ansvarar för att presentera ekonomipunkter vid institutionens möten och håller dig uppdaterad gentemot medicinska fakultetens och universitetets ekonomifunktioner. Arbetsuppgifterna inkluderar även att inom institutionen utveckla rutiner och arbetssätt inom ekonomiområdet. Löpande arbetsuppgifter som hantering av leverantörs- och kundfakturor ingår också, såväl som granskning av reseräkningar. Även andra administrativa arbetsuppgifter kan ingå.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har kandidatexamen inom ekonomiområdet eller motsvarande, samt flerårig erfarenhet av ekonomiarbete inom stor organisation, gärna universitet eller högskola. Du är en van användare av Officepaketet och i synnerhet av Excel. Eftersom kommunikationen inom institutionen sker på både svenska och engelska, ser vi att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du målmedveten och strukturerad och har en god förmåga att arbeta självständigt och bidra till utvecklingen av ditt arbetsområde. Arbetet kräver också god samarbets- och initiativförmåga samt att du är analytisk och utvecklingsinriktad. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla ett CV samt personligt brev och vara inkommen senast 20231024.
Vid frågor om anställningen, kontakta prefekt Tufve Nyholm tufve.nyholm@umu.se
Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta HR-samordnare marie.s.eriksson@umu.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1596-23
Kontakt
  • Tufve Nyholm, 090-7858432
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-10-03
Sista ansökningsdag 2023-10-24

Tillbaka till lediga jobb