Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Institutionen för odontologi består av ca 70 medarbetare och bedriver undervisning på tandhygienist-, tandläkar- och tandteknikerprogrammet samt bedriver odontologisk forskning.

Vi söker nu en Forskningsingenjör/bioinformatiker. Anställningen avser deltid (40%) och är begränsad till 4 månader med tillträde 1 september 2023.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av bioinformatik med inriktning mot genetisk epidemiolog.

Arbetsuppgifterna består vidare av att analysera och sammanställa sekvensdata från genomvida sekvenseringar inom ett projekt som syftar till att identifiera genetiska variationer som associerar med sårbarhet eller motståndskraft mot tandsjukdomarna karies och tandlossning.

Kvalifikationer

Du som söker har utbildning i bioinformatik och/eller matematisk statistik och har erfarenhet av att hantera GWAS data. Meriterande är att ha erfarenhet av arbete med karies och/eller tandlossningsdata.

Du skall ha lägst motsvarande masterexamen med inriktning mot bioinformatik/statistik. God kommunikativ och administrativ förmåga, samt kunna tala och skriva flytande svenska och engelska.

Meriterande 

Meriterande är doktorsexamen med inriktning mot bioinformatik eller matematisk statistik, samt dokumenterad god kommunikativ och administrativ förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, som samarbetsförmåga och förmåga att strukturera arbetet.

Villkor

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på (40%) under 4 månader. Tillträde 2023-09-01. Den aktuella anställningsperioden avser höstterminen 2023.

Ansökan

Till ansökan bifogas:

  • Personligt brev med kortfattad beskrivning av erfarenheter som gör dig lämpad för befattningen och varför du är intresserad av anställningen.
  • Ett CV som beskriver akademisk utbildning och tidigare anställningar.
  • Din publikationslista.
  • Examensbevis och betygsutdrag från högskolestudier samt andra relevanta examina.
  • Annan relevant dokumentation som du vill inkludera till stöd för din ansökan.
  • Namn och kontaktinformation med e-postadresser för två akademiska referenser.

Ansökan ska göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast den 22 juni 2023. Ansökan ska vara skriven på svenska eller engelska.

Vid frågor är du välkommen att kontakta professor Ingegerd Johansson, ingegerd.johansson@umu.se

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1064-23
Kontakt
  • Ingegerd Johansson, ingegerd.johansson@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-05-30
Sista ansökningsdag 2023-06-22

Tillbaka till lediga jobb