Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Beskrivning

Studentcentrum är en av elva enheter inom Universitetsförvaltningen och är universitetets sammanhållande resurs för utbildningsadministrativa och studentstödjande processer. På Studentcentrum arbetar 47 anställda inom fem olika verksamhetsområden; antagning, ladokgruppen, examina, studievägledning och studentstöd samt studenthälsan. 

Till verksamhetsområdet studievägledning och studentstöd söker vi nu en studiehandledare till mentorsverksamheten. Verksamhetsområdet har 11 anställda och erbjuder central studievägledning samt handlägger ansökningar om riktat pedagogiskt stöd för studenter med funktionsnedsättning. Vidare ingår även ansvar för mentorsverksamhet för studenter med funktionsnedsättning.

Arbetsuppgifter

Du arbetar med att ge personligt mentorstöd till studenter med funktionsnedsättning enskilt och i grupp. Du stöttar och motiverar studenterna när det gäller studievanor, exempelvis med planering, struktur och i olika studietekniker. Du arbetar i nära samarbete med samordnare som beviljar stöd till studenter med funktionsnedsättningar samt med andra mentorer. I arbetet ingår även att planera, utveckla och koordinera verksamheten samt samverka med externa samarbetspartners. Därutöver ingår övriga administrativa uppgifter inom verksamhetsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen på minst kandidatnivå. Det är meriterande om du arbetat med mentorsstöd och har kunskap och erfarenhet inom studiehandledning, studieteknik, studievanor och akademiskt skrivande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete som innebär att du har god kunskap om olika funktionsnedsättningar.

En stor del av arbetet kräver god förmåga att uttrycka sig väl både muntligt och skriftligt, såväl på svenska som på engelska. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta utifrån ett lösningsfokuserat och motiverande förhållningssätt. Vi ser gärna att du har god kännedom om universitetets utbildningsstruktur och regelverk som påverkar studenternas studier.

Som person är du lyhörd, utåtriktad och visar stort engagemang för att hjälpa människor. Du är servicemedveten, initiativrik och har lätt för att samarbeta. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Umeå universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Universitetet har ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.umu.se/jobba-hos-oss/

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid från och med 2023-08-14 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Din ansökan skickas in via universitetets rekryteringssystem Varbi och ska vara inkommen till Umeå universitet senast 14 juni. 

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Peter Hörnemalm, e-post: peter.hornemalm@umu.se eller tel: 090-786 75 60. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Tatja Anundsson, 090-786 70 30.

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-14
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1044-23
Kontakt
  • Peter Hörnemalm, enhetschef, 090-7867560
  • Tatja Anundsson, HR specialist, 090-7867030
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Zurück zu Stellenangeboten