Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

En av medarbetarna i HR-teamet går vidare mot nya utmaningar inom myndigheten och vi söker därför en ny kollega.
 
HR-teamet samarbetar inom institutionerna folkhälsa och medicin, kirurgisk och perioperativ vetenskap, strålningsvetenskaper samt även klinisk vetenskap och tillsammans är vi ett mycket kompetent stöd i HR-arbetet. Regelbundna avstämningar ger möjlighet att backa upp varandra, snabbt få goda råd av insatta kollegor och diskutera och analysera ärenden tillsammans. Du får möjlighet att fördjupa dig och bli vår specialist i några HR-områden.  
 
Anställningen är placerad vid Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin men teamets arbetsuppgifter inkluderar även arbete för Institutionerna kirurgisk och perioperativ vetenskap samt strålningsvetenskaper och leds av en administrativ chef.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med att ge ett verksamhetsnära och konsultativt stöd till prefekter och ledning. Arbetet är brett och spänner över hela personalområdet, såsom rekrytering, arbetsmiljö, arbetsrätt samt rådgivning utifrån gällande lagstiftning, avtal och policys/riktlinjer.
Med utgångspunkt i din kompetens kommer du att ha ett eller flera specialistområden, där du arbetar både operativt och strategiskt och driver utvecklingen framåt inom institutionerna. Under hösten hoppas vi på att starta upp ett helt nytt spännande utvecklingsprojekt för strategisk personalplanering över institutionsgränser riktad mot teknisk personal. Hela HR-teamet kommer att vara involverade i utarbetande och implementering av projektet. 

Kvalifikationer
Du som söker har kandidatexamen inom personalområdet eller motsvarande annan akademisk utbildning som bedöms relevant. För denna anställning behöver du bred och gedigen/flerårig erfarenhet av självständigt HR-arbete.
Som person är du lyhörd, har hög integritet och är initiativtagande. Arbetet kräver också att du är självgående, har god förmåga att samarbeta och kommunicera muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska.
 
Det är starkt meriterande om du är insatt i lagar och regler som rör högskolan och att du har erfarenhet av att arbetat med universitetets personalsystem såsom Primula, Varbi och Adato. Det är även meriterande att du tidigare arbetat med rehabiliteringsärenden och att du har erfarenhet av arbete med frågor kring internationella medarbetare.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor
Anställningen är tillsvidare på heltid med tillträde så snart som möjligt. Provanställning kan komma att tillämpas.

Den utlysta anställningens officiella befattning är HR-samordnare. 
Intervjuer kommer att genomföras löpande. 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast efter överenskommelse
Löneform fast enligt avtal
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1060-23
Kontakt
  • Helena Karlsson, 090-7866432
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-05-30
Sista ansökningsdag 2023-08-31

Zurück zu Stellenangeboten