Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Sociologiska institutionen söker en ekonom för arbete med institutionens ekonomi. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med start snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.   

Du kommer att ingå i ett administrativt samarbete mellan institutionerna pedagogik, psykologi och sociologi. Det innebär att du kommer att ha kollegor så väl inom den egna institutionen som inom samarbetets stödverksamhet rörande ekonomifrågor. 

Arbetsuppgifter  

Arbetsuppgifterna består av kvalificerat och självständigt ekonomiarbete som omfattar att driva och samordna ekonomiarbetet på Sociologiska institutionen. I arbetet ingår även att ge kvalificerat stöd och rådgivning till institutionsledning, forskningsledare samt övriga medarbetare i ekonomiska frågor. Upprättande av budget, prognos och bokslut samt projektbudget vid forskningsansökningar och vid ekonomisk analys av institutionens verksamhet är återkommande arbetsuppgifter.  
  
Sociologiska institutionen har två huvudsakliga verksamhetsområden, undervisning och forskning, som finansierar verksamheten. Forskning genomförs bland annat genom externfinansierade forskningsprojekt som ska administreras, följas upp och återredovisas till finansiären utifrån specifika avtal och kontrakt. Undervisningen bemannas av studierektor där du fungerar som ett stöd i ekonomiska frågor, till exempel gällande konteringar. Löpande ekonomihantering, t.ex. kontering av leverantörsfakturor, fakturering samt inrapportering i anläggningsregister, är arbetsuppgifter som också hanteras av institutionens ekonom. Även ärenden i form av reseräkningar och utlägg kan ingå i arbetsuppgifterna. Du förväntas också medverka i utvecklingen av rutiner inom ekonomiområdet på institutionen likväl som inom det administrativa samarbetet.  

Arbetsuppgifterna kan komma att förändras över tid inom ramen för det administrativa samarbetet.   

Kvalifikationer  

Du har högskoleexamen på lägst kandidatnivå inom ekonomiområdet eller motsvarande, samt dokumenterade goda kunskaper i redovisning.  

Vidare krävs god datorvana och goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel. Erfarenhet av samordning och av att administrera större projekt ex EU-projekt, gärna i en koordinerande roll, är meriterande. Erfarenhet av kvalificerat, självständigt, ekonomiarbete vid en större organisation är även meriterande.   

Du är en självgående, noggrann, problemlösande person som tar ansvar, strukturerar och driver processer framåt. Du har en god analysförmåga som gör att du lätt kan lyfta blicken och se samband. I rollen ingår att informera om ekonomi i olika forum och därför är det viktigt att du har en god muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga på både svenska och engelska likväl som en god samarbetsförmåga.  

I arbetet kan du stöta på en mångfald av situationer vilket ställer krav på att kunna arbeta utvecklingsinriktat, målmedvetet och effektivt. En hög integritet och ett gott ordningssinne är andra nödvändiga egenskaper för anställningen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.  

Ansökan  

Din ansökan ska innehålla ett CV samt personligt brev där du motiverar varför du söker jobbet. Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi senast 2023-06-18. Välkommen med din ansökan!  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1057-23
Kontakt
  • Johanna Olsson, administrativ chef, 090-7867491
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-05-30
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Zurück zu Stellenangeboten