Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Beskrivning

Studentcentrum är en av elva enheter inom Universitetsförvaltningen och är universitetets sammanhållande resurs för utbildningsadministrativa och studentstödjande processer. På Studentcentrum arbetar 47 anställda inom fem olika verksamhetsområden; antagning, ladokgruppen, examina, studievägledning och studentstöd samt studenthälsan. 

Till verksamhetsområdet studievägledning och studentstöd söker vi nu en samordnare för riktat pedagogiskt stöd. Verksamhetsområdet har 11 anställda och erbjuder central studievägledning samt handlägger ansökningar om riktat pedagogiskt stöd för studenter med funktionsnedsättning. Vidare ingår även arbete med vissa av insatserna för studenter med funktionsnedsättning såsom mentorsverksamhet.

Arbetsuppgifter

Som samordnare kommer du tillsammans med två kollegor att arbeta med handläggning av ansökningar om riktat pedagogiskt stöd för studenter med varaktiga funktionsnedsättningar. Detta innebär att utreda samt fatta beslut eller rekommendera stödinsatser utifrån de insatser som lärosätet erbjuder. I arbetet ingår även att ansvara för vissa av stödinsatserna vilket till exempel innebär att rekrytera och handleda stödpersoner samt att samverka med mentorsverksamheten. 

Du samverkar med universitetets kontaktpersoner för studenter med funktionsnedsättning på institutioner och program samt med studievägledare, lärare och övrig personal i syfte att överbrygga funktionshinder i studiesituationen så att studenterna ges möjlighet till studier på lika villkor. Arbetet innebär även att informera studenter, personal och allmänhet om det stöd Umeå universitet kan erbjuda studenter med funktionsnedsättning. Du arbetar kontinuerligt med att utveckla verksamheten och deltar i olika nätverk både lokalt och nationellt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen på minst kandidatnivå. Du har erfarenhet av arbete där samtalet används som ett viktigt verktyg samt kunskap om olika funktionsnedsättningar. Meriterande för tjänsten är erfarenhet av arbete med bedömning av stöd åt personer med funktionsnedsättning. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har goda administrativa färdigheter och är van att arbeta strukturerat. Arbetet kräver även god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift såväl på svenska som engelska.

Som person är du lyhörd och uppskattar utmaningen att ställas inför nya frågeställningar och att arbeta lösningsfokuserat. Du har ett stort engagemang och intresse för likabehandling och tillgänglighetsfrågor och kan vara tydlig i gränsdragningen kring ditt uppdrag. Arbetet kräver en hög grad av självständighet samt gott bemötande och god samarbetsförmåga. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Umeå universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Universitetet har ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.umu.se/jobba-hos-oss/

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid från och med 2023-08-14 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Din ansökan skickas in via universitetets rekryteringssystem Varbi och ska vara inkommen till Umeå universitet senast 14 juni. I denna rekrytering söker du enbart med ditt CV. I ansökningsformuläret kommer du att få svara på frågor om varför du söker den utlysta anställningen samt ge information om din erfarenhet/kompetens.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Peter Hörnemalm, e-post: peter.hornemalm@umu.se eller tel: 090-786 75 60. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Tatja Anundsson, 090-786 70 30.

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1041-23
Kontakt
  • Peter Hörnemalm, enhetschef, 090-7867560
  • Tatja Anundsson, HR specialist, 090-7867030
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-05-30
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Tillbaka till lediga jobb