Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av studera hur vidhäftning och patho-anpassning kontrolleras av inflammationsassocierade faktorer och innefattar att odla och genetiskt modifiera bakterien H. pylori samt konstruera rekombinanta proteiner och testa deras aktivitet med isotop baserade analyser. 

Kvalifikationer

Den sökande ska ha praktisk erfarenhet av odling av H. pylori, DNA preparation, immunohistokemi samt isotopbaserade analyser för att kvantifiera individuella immunsvar i termer av antikroppsnivåer, s.k. inhibitoriska 50%-nivåer.  

God kommunikation i engelska i både tal och skrift är ett krav.  Det är meriterande om den sökande har god erfarenhet av mikropipettering. 

Villkor

Anställningen är på deltid till och ed 31 december 2023 med tillträde 1 juli 2023 eller enligt överenskommelse. 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 1 juli eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1033-23
Kontakt
  • Thomas Borén, +46907869360
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-05-30
Sista ansökningsdag 2023-06-20

Zurück zu Stellenangeboten