Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap söker minst en projektassistent till forskningsinfrastrukturprojektet ”Forskningsregistret för Högskoleprovsdata” (HP-FOREG). Anställningen är en visstidsanställning i 6 månader med tillträde i augusti 2023. Sista ansökningsdag är 2023-06-14.

Arbetsuppgifter 
Arbetet innefattar:  

  • att digitalisera, skapa och dokumentera metadata från högskoleprovet, 
  • att genomföra sammanställningar av befintliga högskoleprovsdata,
  • att bidra till dokumentation och kommunikation kring högskoleprovet och dess data, både i form av skriftliga rapporter och information på hemsidan,
  • övrigt administrativt arbete relaterat till forskningsdatabasen specifikt eller institutionen i allmänhet.


Kvalifikationer
 
Vi söker en person med högskoleexamen på lägst kandidatnivå, men det är meriterande med en examen på magister- eller masternivå. Du har ett intresse för forskning, forskningsdata och statistik samt erfarenhet av arbete med stora datamängder i databaser. För arbetet krävs att du är noggrann, analytisk och initiativrik samt att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska. Att arbeta självständigt med eget ansvar ingår som en del av arbetet, men då arbetet till stor del sker tillsammans med andra är även god samarbets- och kommunikationsförmåga en förutsättning. Du får gärna också ha ett intresse för och erfarenhet av att kommunicera via digitala medier. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Villkor 
Anställningen är en visstidsanställning i sex månader på heltid med tillträde i augusti 2023. Tjänstgöringsorten är Umeå. 

Ansökan 
Till ansökan bifogas: 
- CV 
- Personligt brev 
- Examensbevis eller utdrag ur Ladok som visar att nödvändiga kurser för examen är avklarade 
- Examensarbete 
- Intyg/betyg och övriga merithandlingar du vill åberopa. 

Din ansökan skickas in via vårt e-rekryteringssystem och ska vara inkommen till Umeå universitet senast 2023-06-14. 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti 2023
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1003-23
Kontakt
  • Per-Erik Lyrén, utredare, 090-7865083
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-05-23
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Zurück zu Stellenangeboten