Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

I rollen som HR-administratör kommer du att jobba med personaladministrativa uppgifter vid institutionen för datavetenskap. Anställningen avser heltid och tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas. 

Institutionen för datavetenskap

Institutionen för datavetenskap är en internationell arbetsplats med 150 anställda från cirka 20 länder. Vi bedriver utbildning och forskning inom ett brett spektrum av det datavetenskapliga området. Institutionen är involverad i flera nationella och internationella forskningsprojekt och är just nu i en kraftig expansionsfas vilket innebär ett ökat behov med många och varierande HR-uppgifter. Läs mer på https://www.umu.se/institutionen-for-datavetenskap/

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Arbetet som HR-administratör är ett brett och självständigt arbete som kräver god kommunikationsförmåga och struktur. Det innefattar bland annat:

 •  Administrativa arbetsuppgifter kopplat till rekrytering såsom rekryteringsprövning, annonsering, urval och underlag inför anställning samt att bevaka och administrera företrädesrätter, utökad sysselsättningsgrad samt tidsbegränsade anställningar
 • Framtagande av personalstatistik, exempelvis sjuktal, övertid och mertid
 • Att arbeta med personaladministrativa uppgifter kopplat till doktorandutbildningen såsom att beräkna doktorandtid och ta fram underlag till aktivitetsrapportering och individuell studieplan.
 • Att bistå med att ta fram intyg till anställda (exempelvis arbetsintyg)
 • Att ansvara för hanteringen av timarvodesanställda
 • Att administrera/organisera arbetet vid disputationer, docentföreläsningar etc.
 • Övriga förekommande personaladministrativa arbetsuppgifter vid institutionen 

Kompetenskrav:

Vi söker dig som har högskoleexamen från personalvetarprogrammet eller annan examen som bedöms likvärdig/motsvarande. Du har erfarenhet av att arbeta självständigt, god förmåga att planera och organisera arbete samt kan hantera många frågor och uppgifter parallellt.

Kontakter och kommunikation med internationella medarbetare förekommer i arbetet varför goda kunskaper i engelska, såväl som svenska, i både tal och skrift är ett krav.

Arbetet kräver god datorvana (främst av Office paketet) och att du ska ha lätt för att lära dig nya administrativa system.

Som person är du lyhörd, noggrann, strukturerad och har hög integritet. Du ska ha lätt för att samarbeta, ha god initiativ- och planeringsförmåga samt förmåga att arbeta självständigt och ta eget ansvar för ditt arbete. Stor vikt läggs vid dessa personliga egenskaper.

Det är meriterande att tidigare jobbat med likande arbete och erfarenhet av personaladministrativa system.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla:

 • Personligt brev där du beskriver dig själv och varför du söker jobbet
 • CV
 • Dokumentation av formella meriter (betyg, examensbevis, kursintyg etc.)
 • Övrig dokumentation (arbetsintyg, dokumentation av erfarenheter etc.) 

Närmare upplysningar lämnas av Mikael Lindbäck (administrativ chef Datavetenskap), mikael.lindback@umu.se eller tel. 090-786 54 40

Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem Varbi senast 230607.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-962-23
Publicerat 2023-05-16
Sista ansökningsdag 2023-06-07

Zurück zu Stellenangeboten