Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Sociologiska institutionen söker en projektassistent som förväntas bidra till projektet "In Search of Decoupling: (How) Can We Combine Climate Sustainability with Economic Growth, Good Jobs, and Public Preferences?", finansierat av Vetenskapsrådet.

Anställningen börjar den 15 juni 2023 (eller enligt överenskommelse) och löper till slutet av december 2023.

Den anställde kommer att hjälpa till att planera och genomföra forskning i samarbete med projektledare och samarbetande forskare.

Arbetet innebär att granska befintlig samhällsvetenskaplig, historisk och politisk litteratur om tidigare miljöutmaningar, politiska svar och de omständigheter under vilka sådana svar har varit mer kontra mindre effektiva. Tillsammans med andra projektmedlemmar kommer den anställde också att delta i arbetet med att förbereda forskningsartiklar inom forskningsområdet.

För att vara kvalificerad för befattningen måste kandidaten ha en magisterexamen i sociologi. Kandidaten måste också ha dokumenterade forskningsfärdigheter, särskilt med hjälp av historiska sociologiska metoder, inklusive informantintervjuer, analyser av textnyheter och sekundära källor. Kandidaten måste kunna tala och skriva engelska flytande.

Den anställde förväntas utföra arbetet i Umeå och delta i institutionens gemensamma aktiviteter.

Ansökan ska innehålla CV och ett kort personligt brev.

Ansökningar tas emot via systemet Varbi fram till den 11 juni 2023. För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta projektledare Malcolm Fairbrother (malcolm.fairbrother@umu.se). Information om projektet finns här: På jakt efter frikoppling

Mer information om institutionen finns här: Sociologiska institutionen

Välkommen med din ansökan!Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 230615
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-910-23
Kontakt
  • Malcolm Fairbrother, PI, malcolm.fairbrother@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-05-16
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Zurück zu Stellenangeboten