Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Beskrivning
Vår grupp använder systembiologiska metoder baserade på proteomik för att karakterisera proteinfunktion och interaktioner hos tarmmikrobiomarter. Vi söker en forskningsingenjör för att analysera data och utveckla metoder för att komplettera våra proteomikmetoder. Ansök innan den 24 maj 2023.

Vår grupp är intresserad av att studera och modulera proteinfunktionen hos arten av det mänskliga mikrobiomet. Vi använder systembiologiska metoder baserade på proteomik för att förstå hur dessa arter utnyttjar näringsämnen eller påverkas av läkemedel.

Vi söker en forskningsingenjör för att utföra analyser av proteomikdata, och för att använda beräkningsmetoder för att förutsäga proteinfunktion. Du kommer att stödja flera projekt från andra teammedlemmar, samt utveckla och implementera nya metoder. Du kommer också att ansvara för IT-infrastruktur och datahantering inom gruppen.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Analys av masspektrometridata och biologisk tolkning av resultaten.
  • Använda beräkningsmetoder för att förutsäga proteinfunktion.
  • Ge stöd för projekt från andra teammedlemmar.
  • Skapa lösningar för datavisualisering (till exempel utveckling av interaktiva webbsidor för att visualisera resultat).
  • Datahantering och hantering av gruppens IT-infrastruktur.

Kvalifikationer

Det krävs att du:

  • Har en Mastersexamen inom ett område relaterat till biologi eller kemi eller har eller har motsvarande erfarenhet av praktiskt arbete inom området
  • Har kunskap och erfarenhet av programmeringsspråk som vanligtvis används inom bioinformatik (R och/eller python).
  • Har erfarenhet av transkriptomik eller proteomik dataanalys.
  • Har beräkningsstrukturbiologisk erfarenhet, såsom insikt i proteinstrukturer och användning av beräkningsmetoder för att förutsäga proteinstruktur (t.ex. AlphaFold) och föreslå proteinfunktion (t.ex. Foldseek, DeepFRI).
  • Har erfarenhet av att använda högpresterande datorkluster.
  • Har erfarenhet av webbutveckling.
  • Kan kommunicera och presentera resultat på engelska.

Du är strukturerad och stabil under press. Du trivs med att arbeta både självständigt och samarbeta med andra människor. Vidare är du bra på problemlösning och har god verbal förmåga.

Meriterande
Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av andra programmeringsspråk.

 

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde 2023-07-01, eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansökan ska innehålla CV, kopia från relevant diplom och andra relevanta certifikat/betyg samt namn och kontaktuppgifter till minst 2 referenser.

Ansökan sker via vår e-rekryteringssystem senast 2023-05-24.

Information
Kontakta André Mateus, andre.mateus@umu.se https://mateuslab.com/ för mer information.

Kemiska institutionen är en av de största institutionerna inom teknisk-naturvetenskaplig fakultet med cirka 200 anställda, varav cirka 50 doktorander, och en stark och expanderande forskning. Institutionen har tre huvudsakliga forskningsområden: biologisk kemi, miljö- och biogeokemi samt teknisk kemi. Vi är också en stark partner i KBC, Kemisk-biologiskt centrum. Information om forskarutbildningen finns på teknisk-naturvetenskapliga fakultetens webbplats:

www.umu.se/en/faculty-of-science-and-technology/education/doctoral-studies/chemistry/.

För mer information om att arbeta på Umeå universitet, https://www.umu.se/en/work-with-us/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-07-01 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-807-23
Kontakt
  • André Mateus, 090-7865000
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-05-03
Sista ansökningsdag 2023-05-24

Tillbaka till lediga jobb