Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

På Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap forskar och undervisar vi inom sex olika ämnesområden i nära samarbete med de fyra Norrlandsregionerna. Vi har internationellt erkända forskningsmiljöer där bredden av ämnesområden möjliggör innovation och samarbete över gränser. De flesta av våra lärare arbetar kliniskt och våra lokaler finns på regionsjukhusen i Östersund, Sunderbyn, Sundsvall och Umeå - mitt i verksamheten.

Läs mer om institutionen och våra ämnen på Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap (umu.se)

På Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap forskar och undervisar vi inom sex olika ämnesområden i nära samarbete med de fyra Norrlandsregionerna. Vi har internationellt erkända forskningsmiljöer där bredden av ämnesområden möjliggör innovation och samarbete över gränser. De flesta av våra forskare och lärare arbetar kliniskt och våra lokaler finns på regionsjukhusen i Östersund, Sunderbyn, Sundsvall och Umeå - mitt i verksamheten.  

Läs mer om institutionen och våra ämnen på Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap (umu.se) 

Intermittent anställning innebär att du kan bli erbjuden schemalagda anställningstillfällen under en
ramperiod. Anställningstillfällena tidsbegränsas med stöd av LAS 5 § 1 p. Att stå till förfogande på detta sätt innebär att ett nytt anställningsförhållande inträder vid varje tillfälle du erbjuds och tackar ja till arbete. Den intermittenta anställningen är placerad vid institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap, Kunskapscentrum katastrofmedicin, under upp till 9 månader.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i att vara mentor för de yngre forskarna inom Kunskapscentrum katastrofmedicin (KcKM) angående ämnesval och metodiska frågor inom kris och katastrofmedicin. Dessutom ingår att vara biträdande handledare för två doktorander.

Andra administrativa arbetsuppgifter kan också ingå.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är docent med mångårig expertis inom katastrofmedicin samt med god verksamhetskännedom.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla ett CV samt personligt brev och vara inkommen senast den 16 februari.


Varmt välkommen med din ansökan!
Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt ök.
Löneform Timersättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 10
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-263-23
Kontakt
  • Oskar Hemmingsson, ämnesföreträdare Kirurgi, oskar.hemmingsson@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-02-08
Sista ansökningsdag 2023-02-16

Tillbaka till lediga jobb