Umeå universitet, Humanistisk fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Konsthögskolan tillhör den Humanistiska fakulteten och finns på Konstnärligt campus. Med 75 studenter, ett tiotal anställda och ett stort antal gästlärare är det en dynamisk och internationell miljö. Konsthögskolan har ett 3-årigt kandidatprogram (BFA) och ett 2-årigt mastersprogram (MFA). Internationella kontakter och utbyten är en viktig del av utbildningen. Varje sommar erbjuds två eller tre sommarkurser. Konstnärlig forskning har bedrivits vid institutionen i mer än ett decennium och är ett viktigt utvecklingsområde.

För mer information om vad vi gör, besök gärna institutionens hemsida
Konsthögskolan söker nu dig, erfarna och kompetenta ljudtekniker som vill bli en av oss. Vi erbjuder ett självständigt och stimulerande arbete med stor flexibilitet och omväxlande arbetsuppgifter. Som statligt anställd har du även många förmåner som du kan läsa mer om här Förmåner (umu.se).

Anställningen är tillsvidare på 10% med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter 
Anställningen är placerad vid Konsthögskolans ljudstudio samt vid Lost & Founds depå där in- och utlämning av teknik för produktion av ljud, film, foto sker. Som tekniker ger du stöd och vägledning till studenter i Konsthögskolans ljudstudio och sköter underhåll och inköp kopplade till den. Du ger introduktionskurser för nya studenter gällande metoder för in- och uppspelning av ljudproduktioner och den ljudutrustning som används för det samt upprätthåller en god och säker arbetsmiljö. I teknikerns arbetsuppgifter ingår även att vara behjälplig i samband med utställningsplanering och installation av utställningar.

I anställningen igår också att handha skolans utrustning, såsom kameror, videoprojektorer och ljudutrustning som studenterna kan låna vid utställningar, dokumentation och produktion av sina konstprojekt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har examen på lägst gymnasienivå eller motsvarande samt kunskap, alt. bildning inom området ljud och ljudredigering. Du ska ha god kunskap om både analog och digital ljudutrustning och i de vanligast förekommande tekniker som t.ex. inspelningsteknik, ljudeffekter, eko, reverb m.fl. Du ska även ha god kunskap om mjukvaror som t.ex. Logic och Audacity Garageband som konstnärlig verksamhet använder sig av. Även goda kunskaper om medier såsom videoprojektioner, ljudinstallationer och liknande som förekommer vid utställningssammanhang krävs. Du är nyfiken på nya innovationer inom mediet ljud och på att utveckla nya tekniker både inom ljudområdet men även i kombination med andra medier.

Då anställningen innehåller många samarbeten med lärare och studenter söker vi dig som är utåtriktad, har god servicekänsla och lätt för att samarbeta. Du är ansvarstagande, självgående, har god organisationsförmåga och ordningssinne. Du har förmåga att arbeta med högt tempo och tar gärna egna initiativ för att lösa problem.

För denna anställning krävs att du kan uttrycka dig väl i tal på både svenska och engelska.

Önskvärda kvalifikationer
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i liknande miljöer dvs. ljudstudio, livespelningar konsthallar, gallerier, skolor etc. inom det konstnärliga området. Det är även meriterande om du har erfarenhet av undervisning inom området och erfarenhet av utställningstekniskt arbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan
Du ansöker via Umeå universitets e-rekryteringssystem Varbi.

Till ansökan bifogas ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, CV/meritförteckning samt relevanta kopior av betyg och intyg.

Ansökan ska vara inkommen senast 2023-02-03.

Övrig information
Anställningen är tillsvidare på 10% med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Per Nilsson, per.nilsson1@umu.se, 070 254 13 42.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 10%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-95-23
Kontakt
  • Per Nilsson, prefekt, 0702541342,per.nilsson1@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-01-20
Sista ansökningsdag 2023-02-03

Tillbaka till lediga jobb