Umeå universitet, Umeå universitetsbibliotek

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Arbetsuppgifter Vi erbjuder

Arbetet som amanuens innebär att du blir anställd av universitetet och att du arbetar med undervisningsadministrativa uppgifter vid avdelningen för Universitetspedagogik och lärandestöd (UPL). Tyngdpunkten för arbetet är att bistå lärare med undertextning av inspelade filmer. Textningen kan vara på både svenska och engelska. I arbetsuppgifterna ingår även att skapa enklare utbildningsmaterial främst med fokus på digital tillgänglighet i undervisning. Viss administration kan tillkomma.

 

Vi erbjuder

Tillsammans bildar du och dina kollegor ett team som arbetar med liknande uppgifter. I denna tjänst har du oftast möjlighet att förlägga dina arbetstider då det passar dig och dina studier bäst. Vi erbjuder god arbetsledning, trivsam arbetsmiljö och adekvata arbetsverktyg för arbetsuppgifterna.

 

Arbetsplats
Universitetspedagogik och lärandestöd (UPL)

 

Kvalifikationer

Du är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid Umeå universitet. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav för tjänsten. Då arbetet innebär löpande kontakter med lärare, forskare och administrativ personal är det viktigt att fungera inom arbetslaget. Anställningen förutsätter god initiativ- och samarbetsförmåga, stor ansvarskänsla samt en prestigelös och positiv inställning till att bistå andra med hjälp.

Vi vill att du genomför och utvecklar aktuella arbetsuppgifter samt bidrar till en positiv utveckling av verksamheten. Stor vikt kommer därför att läggas vid personlig lämplighet.

 

Villkor Om anställningen

Anställning som amanuens regleras i Högskoleförordningen 5 kap. Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap § 10).

 

Om anställningen

Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12 till 2023-06-15 med möjlighet till förlängning (sammanlagt högst 3 år). Omfattningen är 20%. Anställning sker löpande med tillträde 2022-08-22 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2022-08-10.Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2023-06-15
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2022-08-22 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1064-22
Kontakt
  • Eva Svedmark, +46907869243
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-06-17
Sista ansökningsdag 2022-08-10

Tillbaka till lediga jobb