Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Arbetsuppgifter

Du kommer att delta i projekten ”Mäns sexuella och reproduktiva hälsa: hälso- och sjukvårdens erfarenheter, resurser och organisation” samt ”Effekterna av beslutsfattande på sjukvårdssystemets prestationer i Tanzania”.  

I arbetet kommer du att vara med att organisera hälsosystemforskning, genomföra kvalitativa och kvantitativa analyser av data och sprida resultat i form av rapporter/artiklar i samarbete med seniora forskare vid institutionen för Epidemiologi och Global Hälsa samt samarbetspartners. 

Viss undervisning kan förekomma.

Kvalifikationer

PhD i folkhälsovetenskap eller motsvarande. Mycket goda kunskaper i kvantitativ och kvalitativ metodologi. Erfarenheter av forskning inom sexuell och reproduktiv hälsa samt hälsosystem. 

Mycket goda kunskaper i svenska, engelska i både tal och skrift. Erfarenhet av att skriva vetenskapliga artiklar/rapporter och kommunicera vetenskapliga resultat till det omgivande samhället. 

Villkor

Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad från 1 september 2022 till och med 30 augusti 2024.Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 220901
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1035-22
Kontakt
  • Anna-Karin Hurtig, 090-7856812
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • ST, 090-7865431
  • SECO, 090-7865296
Publicerat 2022-06-09
Sista ansökningsdag 2022-06-27

Zurück zu Stellenangeboten