Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Institutionen för tillämpad fysik och elektronik har idag ca 100 medarbetare. Institutionens huvuduppgifter är forskning och utbildning och inom dessa verksamheter samverkan med det omgivande samhället. Totalt ansvarar institutionen för 660 helårsstudenter inom grundutbildning i byggteknik, elektronik, energiteknik, maskinteknik och medieteknik. Mer information om institutionen ges på vår hemsida www.tfe.umu.se. Vi söker nu en projektassistent för flödesmodellering av en schaktugn. Anställningen avser heltid och gäller 2021-06-01 tom 2021-12-31 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2021-05-11.

Projektbeskrivning
Det finns ett stort behov av att stärka forskningen inom produktionen av kalkstensbaserade produkter, speciellt inom högtemperaturprocesserna där betydande mängder koldioxid genereras. Centrum för hållbar produktion av cement och bränd kalk sammanfogar en stark forskningsmiljö med de största svenska industriella aktörerna inom cement- och kalkproduktion. Det delprojekt som denna tjänst är riktad till handlar om att med multifasmodellering (CFD och undermodeller) skapa en predikterande modell för kalkindustrins schaktugnar.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifter består i programmering av sub-modeller för simulering av kalk- och cementbranschens ugnar, samt implementering av dessa i Star+. Projektassistenten ska:

  • Utföra utvecklingsarbetet
  • Delta och rapportera resultat vid projektmöten
  • Bidra vid publicering av resultat

Arbetet innebär såväl självständigt analytiskt arbete, som brett samarbete med forskare främst inom forskargruppen TEC-Lab vid TFE, och inom Centrum för hållbar produktion av cement och bränd kalk vid Umeå Universitet.

Kompetenskrav
Civilingenjörsexamen i energiteknik eller motsvarande är ett krav. Examen behöver inte vara klar vi ansökningstillfället, men examensarbetet bör vara långt skridet och utbildningen f.ö. avklarad. Dokumenterad erfarenhet av numeriska simuleringar av heterogena reagerande termokemiska högtemperaturprocesser, framför allt av för schaktugnen relevanta skeenden, är önskvärt och starkt meriterande.

Övriga önskvärda kvalifikationer
Vi söker en nyfiken och initiativrik medarbetare som vill vara med och utveckla den dynamiska forskningsmiljön. Vi hoppas hitta dig som har ett personligt engagemang för forskningen inom energi- och återvinningsprocesser, samt ett intresse för utvecklingen av framtida hållbara industriella system.

Ansökan
Ansökan ska i sin helhet vara skriven på engelska eller svenska och bestå av följande handlingar:

  • Personligt brev med kortfattad beskrivning av sökanden och motivering till varför du söker anställningen, samt dina kontaktuppgifter
  • Curriculum vitae (CV)
  • Kopior av relevanta examensbevis och eventuella intyg, alternativt i förekommande fall en kortfattad tidsplan för när examensarbetet förväntas vara klart.
  • Namn och kontaktuppgifter till en referenspersoner som känner till dina för tjänsten relevanta kvalifikationer

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi, logga in och sök via knappen längst ner på sidan. Ansökan ska vara inskickad senast 2021-05-11.

Närmare upplysningar lämnas av professor Markus Broström, tel 090-786 59 71,
e-post: markus.brostrom@umu.se

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-06-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-592-21
Kontakt
  • Markus Broström, 0907865971
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-04-12
Sista ansökningsdag 2021-05-11

Tillbaka till lediga jobb