Umeå universitet, Humanistisk fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Institutionen för språkstudier vid Umeå universitets humanistiska fakultet bedriver utbildning och forskning i språk, litteratur och språkdidaktik inom svenska, engelska, finska, franska, italienska, lingvistik, meänkieli, ryska, samiska, spanska och tyska.

Vi söker en universitetsadjunkt i språkdidaktik med inriktning mot meänkieli i omfattningen 50% med tillträde 2021-08-16 och anställning till 2023-07-31 . 

Beskrivning och arbetsuppgifter
I anställningen ingår att undervisa i meänkieli vid institutionen samt att på olika sätt samverka med det omgivande samhället, i synnerhet skolan och relevanta intresseorganisationer. Undervisningen kan vara såväl nät- som campusbaserad.

Utöver detta ingår undervisningsrelaterad administration samt personal-, ämnes ­och planeringsmöten. Anställningen inkluderar 20 % kompetensutvecklingstid.

Behörighet
Behörig för anställningen är den som har examen på lägst magisternivå, i för anställningen relevant område, eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Goda kunskaper i meänkieli och svenska samt förmåga att undervisa på dessa språk är ett krav.

Bedömningsgrunder
Bedömningsgrunder för urvalet är: erfarenhet av undervisning i och på meänkieli på olika nivåer i utbildningsystemet, utveckling och genomförande av nätbaserad utbildning, förmågan att samverka med det omgivande samhället, exempelvis skolor och intresseorganisationer.

Avvägning mellan bedömningsgrunder
Särskilt vikt ska tillmätas erfarenhet av undervisning i och på meänkieli på olika nivåer i utbildningsystemet samt utveckling och genomförande av nätbaserad utbildning.

Stor vikt ska tillmätas förmågan att samverka med det omgivande samhället, exempelvis skolor och intresseorganisationer.

Ansökan
Ansökan ska innehålla följande dokument:

  • försättsblad
  • personligt brev
  • meritförteckning med bilagor
  • relevanta betyg och intyg
  • kontaktuppgifter till två referenspersoner

Ansökan ska göras i universitetets e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast 2020-05-2.

Behörighets- och bedömningsgrunderna återfinns i anställningsordningen för lärare vid Umeå universitet: https://www.aurora.umu.se/globalassets/dokument/universitetsforvaltningen/personalenheten/regler-och-riktlinjer/vid-anstallning/anstallningsordning-dnr-fs-1.1-1672--18-fran-2019-07-01.pdf

Övrigt
Tjänstgöringsort är Umeå och hög närvaro vid institutionen är ett krav.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Daniel Andersson, se kontaktuppgifter nedan.

För mer information om Institutionen för språkstudier besök: https://www.umu.se/institutionen-for-sprakstudier/

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2021-08-16
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-416-21
Kontakt
  • Daniel Andersson, prefekt, 090-786 57 08, epost daniel.andersson@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-04-09
Sista ansökningsdag 2021-05-02

Zurück zu Stellenangeboten