Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Umeå Plant Science Center (UPSC) är en av Europas starkaste forskningsmiljöer for växtgrundforskning inbegripande forskning om växternas ekologi, genetik, cellbiologi, molekylärbiologi och fysiologi (se www.upsc.se).Vi söker en förste forskningsingenjör vid Institutionen för fysiologisk botanik, som är en del av Umeå Plant Science Centre. Anställningen är på 50% under 12 månader . Start oktober 2020 eller enligt överenskommelse.

Projektbeskrivning och arbetsuppgifter

Umeå Plant Science Centre (UPSC) är ett internationellt erkänt centrum inom området växtgrundforskning. UPSCs forskning på modellorganismen Arabidopsis thaliana och träd såsom gran och asp innebär små- och storskaliga sekvenseringsprojekt. UPSC har en bioinformatikplattform: UPSCb som är specialiserad i dataanalysen av dessa sekvenseringsprojekt. Att arbeta vid Bioinformatikplattformen innehåller att vara involverad i att processa och analysera sekvenseringsdata genom att använda våra befintliga analyspipelines och utveckla nya pipelinar.

Du kommer att arbeta med: (i) analys av High Throughput Sequencing (i huvudsak RNA-seq) data - dvs användning av vår pipeline för dataförbehandling, kvalitetskontroll, resultatframställning och presentation. I vissa fall blir du mer delaktig i vissa forskningsprojekt, till exempel genom att vid analysen samarbeta med forskare med mindre bioinformatikkompetens; (ii) att hjälpa biologer med att t.ex. söka sekvens homologer, utföra fylogenetiska analyser osv; (iii) att hålla dig uppdaterad med de senaste teknikerna inom programvaror och verktyg; (iv) samt att utveckla pipelines för analys av NGS data, liknande vår RNA-Seq pipeline, t.ex. för ChIP-Seq, sRNA-Seq, ncRNA-Seq eller metagenomik.

Kvalifikationer

Doktorsexamen inom beräkningsbiologi, bioinformatik eller motsvarande. Väl bekant med Unix/Linux och minst ett programmeringsspråk såsom Python, R, C eller C++. God kunskap i att interagera med biologer, mycket god kunskap i engelska. Mycket god förmåga att självständigt organisera och rapportera arbetet är en förutsättning för anställning.

Erfarenhet av NGS teknik, särskilt RNA-Seq och ChIP-Seq, dessutom kunskap av small och lncRNA biology och statistik är meriterande

Ansökan

Ansökan ska innehålla:

  • Ett personligt brev där du beskriver dig själv och dina forskningsintressen samt varför du är intresserad av och lämpad för anställningen.
  • Curriculum vitae (CV) samt lista över publicerade vetenskapliga artiklar
  • Verifierade kopior av betyg och examensbevis
  • Kopior på relevanta arbeten som avhandlingar eller publikationer
  • Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner

Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem. Logga in och ansök via knappen längst ner på webbsidan. Välkommen med din ansökan senast 2020-09-28. Alla bifogade dokument ska vara i MS Word eller PDF format.

För mer information, vänligen kontakta Nicolas Delhomme (nicolas.delhomme@umu.se)

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Oktober 2020 eller enligt överenskommelse
Löneform Måndaslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1135-20
Kontakt
  • Nicolas Delhomme, 090-786 5478
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-09-07
Sista ansökningsdag 2020-09-27

Zurück zu Stellenangeboten