Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Umeå Plant Science Center (UPSC) är en av Europas starkaste forskningsmiljöer för växtgrundforskning inbegripande forskning om växternas ekologi, genetik, cellbiologi, molekylärbiologi och fysiologi (se www.upsc.se). Vårt gemensamma mål är att förstå växternas anpassningsförmåga och acklimatisering till en föränderlig omvärld. Vi söker nu en forskningsingenjör för tillsvidare anställning. Du kommer att vara placerad vid institutionen för fysiologisk botanik som är en del av Umeå Plant Science Center.

Beskrivning

UPSCs transformationsplattform tar framför allt hand om transformationer av asp/hybridasp, tillhörande sterilarbete och arbete med växter i vävnadskultur. Fem personer arbetar idag vid plattformen, en del är anställda vid Umeå universitet(UMU) och andra vid Sveriges lantbruksuniversitet(SLU). Vi söker nu förstärkning till arbetsgruppen.

Anställningen är tillsvidare och på heltid (100%). Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Arbetet består av att preparera sterilt tillväxtmedia samt klippa och plantera om skott i sterilbänk. Du kommer även arbeta med Agrobacterium-medierad transformation av stambitar av asp. Inom dessa övergripande arbetsuppgifter ingår många olika moment av standardtekniker för laboratorie- och sterilarbete.

Kvalifikationer

Du behöver ha kandidatexamen i biologi eller molekylärbiologi eller motsvarande. Goda kunskaper i både svenska och engelska är ett krav samt god förmåga att arbeta i grupp. Du skall ha erfarenhet av arbete med sterilteknik och allmänt molekylärbiologiska arbete, samt med vävnadskultur och Agrobacterium-medierad transformation av träd. Du ska kunna arbeta enskilt och ta eget ansvar, men även fungera väl i ett arbetslag. 

Ansökan

Ansökan ska innehålla:
ett brev (max två sidor) där den sökande förklarar hans/hennes motivation för att söka samt beskriver sina vetenskapliga erfarenheter en meritförteckning (Curriculum Vitae) med komplett publikationslista, kopior av examensbevis samt andra relevanta betyg, namn och aktuella kontaktuppgifter till två referenspersoner, övriga handlingar som önskas åberopas.

Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast 20de februari 2019.

Upplysningar om anställningen lämnas av professor Stefan Jansson, stefan.jansson@umu.se

Vi ser fram mot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-141-20
Kontakt
  • Stefan Jansson, 090-786 53 54
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-01-22
Sista ansökningsdag 2020-02-20

Tillbaka till lediga jobb