Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 34 000 studenter och 4 000 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.


Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Beskrivning
Institutionen för Geografi vill anställa en förste forskningsassistent på 25% under 1 år. Anställningen ska vara inom forskningsprogrammet Migranters livsförlopp: flyttningar, familj, arbete, utbildning och socialförsäkring i Sverige 1990-2016 (Forte). Programmet fokuserar på integrationsprocesser inom följande områden: geografisk mobilitet inom Sverige, familjebildning, arbetsmarknad, utbildning, och socialpolitiska insatser. Vi analyserar dessa processer med en longitudinell ansats och studerar livsförloppen i Sverige av migranter som anlänt under de senaste decennierna.

Till skillnad från tidigare forskning betraktar vi integration som en flerdimensionell process där händelser i en livsdomän påverkar vad som händer i andra domäner. Vi baserar vår forskning på svenska registerdata, som vi analyserar med statistiska metoder som är speciellt utvecklade för att studera livsförlopp. Denna ansats erbjuder helt nya och mer djupgående insikter om invandrares integration.

Arbetsuppgifter
Deltagande i forskningsprojekt; ansökning av ny databas från SCB, medhjälp vid analys av data, medhjälp vid författande av en vetenskaplig artikel, samt medredaktörskap till författande av populärvetenskaplig forskningsantologi

Kvalifikationer
Doktorsexamen i kulturgeografi, statistik, demografi, sociologi och nationalekonomi eller motsvarande. Tidigare erfarenhet av arbete med kvantitativa data. Erfarenhet i att skriva vetenskapliga och populärvetenskapliga texter.

Övriga önskvärda kvalifikationer
Erfarenhet av arbete med registerdata inklusive kunskaper i ”R”, vetenskapligt skrivande samt tidigare studier inom ämnesområdet migration och integration är meriterande.

Villkor
Anställningen är en tidsbegränsad anställning i ett år (200201-210131, 12 månader, eller enligt överenskommelse) med omfattningen 25%.

Ansökan
Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi. Ansökan ska innehålla:
- Komplett CV inklusive en fullständig publikationslista.
- En forskningsplan som beskriver den sökandes forskningsintressen i relation till anställningen (Max 3 sidor).
- Personligt brev, som inkluderar den sökandes forskningsintressen i relation till anställningen (Max 3 sidor).
- Relevant examensbevis.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 200201 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 25%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-2064-19
Kontakt
  • Charlotta Hedberg, Universitetslektor, 090-786 56 02
  • Niclas Svelander, HR, 090-786 88 73
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-12-18
Sista ansökningsdag 2020-01-24

Zurück zu Stellenangeboten