Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Institutionen för informatik söker nu 1-2 amanuenser för att stötta projektledare i projektet ’Digital Access to the Sami Cultural Archives’ med fokus på design av webb- och mobil app mot digitala arkiv.

Arbetsuppgifter
Vid institutionen för informatik bedrivs ett projekt, ’Digital Access to the Sami Cultural Archives’ med fokus på design av webb- och mobil app mot digitala arkiv. Vi söker en student att samarbeta för att utveckla webb- och mobila prototyper samt design och genomförande av studier och utvärderingar av de prototyper som utvecklas i projektet.

Om anställningen
För amanuensbefattningar kan anställning ske på högst 50 % av heltid, högst ett år i taget, dock sammanlagt högst tre år. Anställningarna ska fullgöras parallellt med studier. Utgångspunkten för detta behov är 9 månaders anställning från 200101-200930 med omfattning 20-30% av heltid enligt överenskommelse. Placering är vid institutionen för informatik.

Behörighet
Behörig att anställas som amanuens är den student som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå inom universitet och högskola.

Kvalifikationer
Du har nya kunskaper inom informatik, och specifikt MDI (människa–datorinteraktion). Även kunskap om, och erfarenheter av arbete med digitala arkiv och webbprogrammering är meriterande. Du har kunskap om grundläggande programmering, webbdesign samt grafisk design. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Institutionen för informatik
Vid institutionen för Informatik bedrivs forskning och utbildning med fokus på digitalisering av samhälle, organisationer och interaktion. Vårt ämne spänner över många applikationsområden såsom offentlig sektor, media, entreprenörskap, IT-bolag, tillverkande industri, handel mm. På grundnivå bedrivs institutionens undervisning i huvudsak på de tre programmen; systemvetenskap med inriktning mot design, interaktion och innovation, beteendevetenskap med inriktning mot IT-miljöer samt digitalmedieproduktion. På avancerad nivå ansvarar institutionen för mastersprogrammen i människa-datorinteraktion och sociala medier, samt IT management. Mer om oss; http://www.umu.se/informatik

Ansökan
Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1769-19
Kontakt
  • Katrin Jonsson, Prefekt, 090-786 93 87
  • Niclas Svelander, HR, 090-7868873
  • Mikael Wiberg, Projekledare, 090- 786 61 15
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-11-14
Sista ansökningsdag 2019-12-05

Zurück zu Stellenangeboten