Institutionen för informatik

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Institutionen för informatik söker nu 1-2 projektassistenter som, inom ramen för institutionen och projekten ProcessIT, PACE och Användarcentrerade delningsplattformar, kommer att arbeta i en satsning riktad mot samverkans- och delningsplattformar. Det handlar här om digitala plattformar som möjliggörare av mer långsiktigt hållbara samhällen, genomsyrade av bl.a. cirkulära flöden, resurseffektiva livsstilar och starka delningskulturer, och av individer och organisationer som värderar tillgång högre än ägande, och gärna söker lösningar på komplexa utmaningar och problem i samverkan med andra. Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid med start från 2020-01-01 till och med 2020-12-31 och placering är vid institutionen för informatik.

Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter ingår det att vara drivande, men också ett strategiskt och praktiskt stöd till berörda projektledare och forskare, inom ramen för den satsning mot samverkans- och delningsplattformar som görs genom projekten. Du kommer att arbeta med projektens och deras piloters genomförande, att hålla i och vara drivande vid projektaktiviteter så som events, idéworkshops, designsprintar, behovskartläggningar och clinics, samt medverka vid utveckling och utvärdering av koncept, prototyper, strategier och affärsmodeller. Utöver detta kan arbetsuppgifterna omfatta analyser och studier av globala delnings- och samverkansinitiativ, samt kommunikationsstöd för projektledare och utvecklingsteam.

Genom att satsningen drivs inom ramen för institutionens verksamhet, samt i nära samverkan med ett flertal projektparter, ingår att initiera och upprätthålla en stor mängd kontakter och relationer med organisationer och personer, däribland studenter vid institutionen för informatik men även företags- och kommunrepresentanter, anställda inom informatik, enskilda testpiloter samt engagerade projektpartner.

En del av arbetet innebär resor inom Sverige, framförallt vid pilotgenomförande och konferenser. Övriga administrativa arbetsuppgifter i samband med den dagliga verksamheten kan förekomma.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen med inriktning mot informatik eller företagsekonomi. Du har kunskap om och erfarenheter av delningstjänster och samverkans- och delningsplattformar. Erfarenheter av sådana tjänster och plattformar inriktade mot städer och platser, samt av digitala ramverk för design och utveckling av denna typ av tjänster och plattformar, är meriterande. Det är meriterande om du behärskar Photoshop, Invision, och Keynote samt har viss erfarenhet inom marknadsföring, kommunikation och relationsbyggande. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Du bör vidare ha lätt för att samarbeta, ha god planeringsförmåga och ordningssinne samt kunna arbeta självständigt och ta eget ansvar. Du bör också vara serviceinriktad och ha lätt att ta egna initiativ för en bra lösning på praktiska problem. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Institutionen för informatik
Vid institutionen för Informatik bedrivs forskning och utbildning med fokus på digitalisering av samhälle, organisationer och interaktion. Vårt ämne spänner över många applikationsområden såsom offentlig sektor, media, entreprenörskap, IT-bolag, tillverkande industri, handel mm. På grundnivå bedrivs institutionens undervisning i huvudsak på de tre programmen; systemvetenskap med inriktning mot design, interaktion och innovation, beteendevetenskap med inriktning mot IT-miljöer samt digitalmedieproduktion. På avancerad nivå ansvarar institutionen för mastersprogrammen i människa-datorinteraktion och sociala medier, samt IT management. Mer om oss; http://www.umu.se/informatik

Ansökan
Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1805-19
Kontakt
  • Katrin Jonsson, Prefekt, 090-786 93 87
  • Per Levén, Projektledare, 090-786 70 65
  • Niclas Svelander, HR, 090-786 88 73
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-11-20
Sista ansökningsdag 2019-12-11

Zurück zu Stellenangeboten