Institutionen för molekylärbiologi

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Institutionen för molekylärbiologi, som tillhör både den tekniskt-naturvetenskapliga fakulteten och den medicinska fakulteten, har en dynamisk och internationell miljö med ca 175 medarbetare från 37 länder. Institutionens huvuduppgifter är forskning och forskarutbildning, grundutbildning och samverkan med det omgivande samhället. För mer information se 

Vi söker nu en Förste forskningsassistent för en tidsbegränsad anställning på 12 månader. Anställningen avser heltid med start 1 Januari 2020 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag 12 November 2019.

Arbetsuppgifter

Projektet är fokuserat på att förstå reglering av virulensmekanismer på molekylär nivå genom att använda tarmbakterien Yersinia pseudotuberculosis som modellbakterie. Fokus ligger på att reda ut mekanismen för hur bakterien kan ”switcha” till och även från en virulent invasiv fenotyp genom att inducera alternativt nedreglera produktion av proteiner som kodas av dess virulensplasmid.

Arbetsuppgifterna innefattar bakteriegenetik med diverse kloningsarbete, mutagenes och fenotypsanalyser, produktion av transposon-bibliotek i Y pseudotuberculosis och arbete med stora omfattande screeningsanalyser, helgenomsekvensering av bakterier, avancerade PCR-analyser samt biokemiska analyser av bakteriens genprodukter.

Sökande förväntas kunna arbeta självständigt med utveckling och optimering av metoder, dataanalys och sammanfattande av data i form av rapporter och vetenskapliga artiklar.

Kvalifikationer

Den sökande måste ha en doktorsexamen i molekylärbiologi eller motsvarande. God kunskap inom ämnet mikrobiologi med dokumenterad erfarenhet av självständigt molekylärbiologiskt arbete med Y. pseudotuberculosis innefattande mutation av gener, konstruktion av genetiska reportersystem och transposonbibliotek för mutagenes och även expression (TnHiJump) samt arbete med efterföljande screeningsanalyser är ett krav.

Goda kunskaper i engelska såväl muntliga som skriftliga är nödvändiga, likaså förmåga till kritiskt tänkande och förmåga att självständigt utveckla och optimera molekylärbiologiska metoder.

Ansökan

Du ansöker genom vårt rekryteringssystem, senast 12 November 2019. Din ansökan ska innehålla följande dokument skrivna på engelska:

  • CV med information om utbildning, förteckning över tidigare och nuvarande anställningar, och en lista över vetenskapliga publikationer.
  • Ett följebrev som beskriver forskningserfarenhet och forskningsintressen samt motivering varför du söker tjänsten.
  • Kontaktuppgifter på minst två gärna tre referenspersoner.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1608-19
Kontakt
  • Maria Fällman, +46 90 785 67 25
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-10-29
Sista ansökningsdag 2019-11-12

Zurück zu Stellenangeboten