Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Beskrivning

Vi söker en forskningssamordnare med analytisk inriktning till Grants Office vid enheten för Externa relationer. Grants Office är en viktig del av forskningsstödet vid Umeå universitet och bistår forskare vid ansökningar till stora nationella och internationella forskningsprogram samt ger stöd till universitetsledning i frågor främst rörande forskningsfinansiering. Vi arbetar kontinuerligt med att stärka samt utveckla forskningsstödet vid universitetet, bevaka och sprida information om aktuella utlysningar och aktivt medverka i det övergripande strategiarbetet vid Umeå universitet.

Arbetsuppgifter

I din roll som forskningssamordnare stödjer du Umeå universitet och dess forskare genom att ge strategiskt och operativt stöd i frågor kring forskningsfinansiering, forskningspolitik, utfall från forskningsfinansiärer och relevant omvärldsbevakning. Du kommer även ge stöd både strategiskt och operativt till universitetsledningen i frågor kopplat till forskning, t.ex. återkommande analyser över stark forskning som bedrivs vid Umeå universitet samt omfattningen och dess genomslag. Underlag kommuniceras med universitetsledningen och du är föredragande vid universitetsgemensamma råd där analyser presenteras. En datakälla som du använder vid det analytiska arbetet är den bibliometriska analysplattformen SciVal.

Du kommer också att delta i arbetet med rådgivning till forskare pre- och post-award. Du deltar aktivt i utvecklingsarbete av ett förbättrat centralt forskningsstöd.

Din placering kommer att vara vid Grants office men arbete förutsätter samarbete med flera enheter inom universitetsförvaltningen. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är disputerad och har flera års relevant arbetslivserfarenhet. Vidare har du:

  • Goda kunskaper om forskningens villkor nationellt och internationellt
  • Goda kunskaper om forskningsfinansiärer och det forskningspolitiska landskapet
  • Erfarenhet från analys och uppföljning inom offentlig förvaltning

Meriterande

  • Förståelse för vetenskaplig produktion och dess delar kan analyseras och kommuniceras
  • Förståelse för området bibliometri
  • Erfarenhet av att ge stöd till högsta ledning inom offentlig organisation
  • Erfarenhet av arbete med analysverktyget SciVal

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. Som forskningssamordnare behöver du vara självgående men också planera, leda och genomföra projekt tillsammans med olika aktörer, något som ställer krav på din förmåga att skapa goda relationer i både interna och externa sammanhang. Du stimuleras av att skapa resultat i kunskapsintensiva miljöer och har ett proaktivt arbetssätt som ger positiva effekter på verksamhetens utveckling. Som person är du flexibel, lösningsfokuserad och engagerad. Du kan förmedla kunskap på ett pedagogiskt sätt på såväl svenska som engelska, muntligt och skriftligt.

Villkor

För ytterligare information är du välkommen att ta kontakt med enhetschef Hans-Olov Byquist, mobil: 072-538 53 55, e-post: hans-olov.byquist@umu.se eller verksamhetsledare Kristoffer Lindell, mobil: 070-308 00 31, e-post: kristoffer.lindell@umu.se

Facklig information lämnas av SACO-S: 090-786 53 65, SEKO: 090-786 52 96 och ST: 090-786 54 31.

Sista ansökningsdag är 2019-11-08. Provanställning kan komma att tillämpas.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1541-19
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-10-14
Sista ansökningsdag 2019-11-08

Zurück zu Stellenangeboten