Umeå universitet, Humanistisk fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 34 000 studenter och 4 000 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.


Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Beskrivning
Konsthögskolan tillhör Umeå universitets humanistiska fakultet och finns på Konstnärligt campus. Med 75 studenter, ett tiotal anställda och ett stort antal gästlärare är det en dynamisk och internationell miljö. Konsthögskolan har ett 3-årigt kandidatprogram (BFA) och ett 2-årigt mastersprogram (MFA) som båda är uppdelade i flera kurser. Internationella kontakter och utbyten är en viktig del av utbildningen. Varje sommar erbjuds en eller två sommarkurser. För mer information, besök gärna Konsthögskolans hemsida: http://www.art.umu.se/sv/

Arbetsuppgifter
Teknikern ger stöd till studenter i Konsthögskolans träverkstad och sköter underhåll och inköp kopplade till verkstan. I arbetet ingår också att stödja studenterna i utställningstekniska frågor. Du ska ge körkortskurser för nya studenter i material- och maskinkunskaper samt kunna upprätthålla en god och säker arbetsmiljö.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har examen på lägst gymnasienivå eller motsvarande samt utbildning inom träområdet. Du ska ha god hantverksmässig kunskap och materialkunskap samt erfarenhet av arbete i liknande miljöer, dvs verkstäder inom det konstnärliga området. Då anställningen innehåller många samarbeten med lärare och studenter söker vi dig som är utåtriktad och med god servicekänsla och har lätt för att samarbeta. Du är ansvarstagande, självgående, har god organisationsförmåga och ordningssinne. Du har förmåga att arbeta med högt tempo och tar gärna egna initiativ för att lösa problem.

För denna anställning krävs att du kan uttrycka dig väl i tal på både svenska och engelska. Du ska också ha B-körkort. 

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande om du har erfarenhet av utställningstekniskt arbete. Det är även meriterande om du har erfarenhet av undervisning inom området trä- och metallslöjd. Det är också meriterande med eftergymnasial utbildning. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. I verkstäderna finns idag fler manliga än kvinnliga anställda varför vi gärna ser kvinnliga sökande. 

Om anställningen
Anställningen är på 80 % och tillsvidare, med tillträde 2020-02-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Ansökan ska innehålla:

•  personligt brev med motivering till varför du söker anställningen
•  CV
•  betyg och intyg
•  namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner 

Ansökan ska göras i e-rekryteringssystemet Varbi och ska vara inkommen senast 191108.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Katrin Holmqvist Sten, katrin.holmqvist-sten@umu. 090-786 59 76 eller administrativ samordnare Susanne Andegras, susanne.andegras@umu.se, 090-786 95 51. 

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2020-02-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1489-19
Kontakt
  • Katrin Holmqvist-Sten, prefekt, +46 90 786 59 76
  • Susanne Andegras, administrativ samordnare, +46 90 786 95 51
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-10-17
Sista ansökningsdag 2019-11-08

Zurück zu Stellenangeboten