Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Beskrivning
Studentcentrum är universitetets sammanhållande resurs för utbildningsadministrativa och studentstödjande processer. Studentcentrum består av fem verksamhetsområden; studenthälsa, studievägledning och studentstöd, examina, antagning och Ladok (studiedokumentation).

Vid Studenthälsan arbetar idag sex personer: som är sjuksköterskor, kuratorer, fysioterapeut och folkhälsovetare. Studenthälsans uppdrag handlar i första hand om att erbjuda förebyggande och hälsofrämjande insatser på individ-, grupp- och organisationsnivå.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att ge rådgivning till studenter och göra bedömningar under drop-in och i telefon, ge individuellt samtalsstöd, informera och utbilda student- och personalgrupper samt ge konsultativt stöd till personal vid institutioner. Studenthälsans besökare talar både svenska och engelska.  Du arbetar aktivt med hälsofrämjande och förebyggande insatser i samarbete med nyckelaktörer inom och utanför universitetet.

Därutöver ingår övriga administrativa uppgifter inom verksamhetsområdet. Vi använder journalsystemet CGM J4.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som vi bedömer vara motsvarande. Du har gedigna kunskaper om stödjande, motiverande och rådgivande samtal samt god erfarenhet av att arbeta förebyggande i hälsofrämjande processer. Arbetet kräver att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård samt grundläggande psykoterapiutbildning och/eller KBT-utbildning. Vi värdesätter kunskaper och erfarenheter om krisstöd och arbete med unga vuxna samt erfarenhet av förebyggande arbete när det gäller alkohol, narkotika, doping och tobak. Kunskaper i andra främmande språk utöver engelska är en merit liksom god datorvana.

Som person är du empatisk, lyhörd och arbetar lösningsfokuserat. Du är strukturerad och kvalitetsmedveten och har hög grad av flexibilitet. Du som vill arbeta och utvecklas med oss ska trivas i en akademisk och mångkulturell miljö, kunna arbeta självständigt och tycka om att samarbeta med andra yrkeskategorier. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor
Provanställning på 6 månader kan komma att tillämpas.

Välkommen med din ansökan senast 2019-10-07!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-01-15
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1328-19
Kontakt
  • Helena Lindvall, Verksamhetschef, 090-786 77 52
  • Tatja Anundsson, HR-specialist, 090-786 70 30
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-09-16
Sista ansökningsdag 2019-10-07

Tillbaka till lediga jobb