Institutionen för integrativ medicinsk biologi

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 34 000 studenter och 4 000 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.


Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Sammanfattning

Umeå universitet söker en förste forskningsingenjör med erfarenhet av elektronmikroskopi som ska arbeta vid imaging faciliteterna i Umeå i samarbete med National Microscopy Infrastructure (NMI) nod i Umeå. NMI i Umeå stöder användandet av korrelativa ljus- och elektronmikroskopimetoder och finansierar forskarserviceen med anslag från Vetenskapsrådet. Vikariatet är på halvtid och tidsbegränsat från 2019-10-01 till 2020-09-30. Placeringen av tjänsten är vid Institutionen för integrativ medicinsk biologi.

Arbetsuppgifter

Som förste forskningsingenjör kommer du att förse forskare med expertråd i planeringen och genomförandet av korrelativa mikroskopiexperiment, kryo-elektronmikroskopi (Cryo-EM), elektrontomografi och bildanalyser, huvudsakligen inom medicinska och biologiska forskningsområden. Du kommer tillsammans med NMI och Umeå Core facility for Electron Microscopy (UCEM) att vara delaktig i undervisning på kortare metodikkurser på forskarutbildningsnivå och användarträning i EM. Arbetet innebär att administrera kurser och användarstöd för doktorander och postdoktorer, samt att fungera som en kontaktperson för pågående facilitetsprojekt och samarbeten mellan imaging faciliteter i Sverige. Arbetsuppgifterna kommer även att omfatta installation, drift och underhåll av instrument samt att bistå forskare i beredning av EM-prover, datasamling, och bildanalyser, huvudsakligen inom struktur-, mikro- och cellbiologi. Arbetet innebär självständig planering och genomförande av experiment tillsammans med forskare. Arbetsspråket är engelska.

Kompetenskrav

Vi söker dig med doktorsexamen i strukturbiologi, molekylärbiologi eller motsvarande. Du har stor erfarenhet av EM samt molekylärbiologiska metoder, dvs proteinkemiska analysmetoder och mikroskopi. Mycket god datorvana med focus på bildanalys för EM 3D-rekonstruktion, samt ett stort intresse för korrelativ mikroskopi krävs. En god kommunikationsförmåga, samt att obehindrat kunna uttrycka sig på engelska i tal och skrift är också krav. Vi söker dig som är målmedveten, serviceinriktad och pedagogisk. Du ska kunna ta egna initiativ och ansvar för experimentellt arbete och resultat. Du är välorganiserad och uppskattar att arbeta i grupp. Stor vikt läggs på teknisk kompetens och en personlig motivation för att arbeta med forskningsinfrastruktur.

Ansökan Ansökan ska innehålla:

  1. Ett kort följebrev (ca en A4-sida) med beskrivning av den sökandes forskningserfarenhet, forskningsintresse och lämplighet för projektet.
  1. Curriculum vitae som inkluderar examina med verifikat, teknisk expertis, anställningar, publikationslista, samt namn och kontaktinformation för två referenspersoner.

Sista ansökningsdag är den 9 september 2019. Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem med ref.nr. AN 2.2.1-1197-19

Anställningen är ett vikariat på halvtid (50%) och är tidsbegränsad till och med 2020-09-30. Tillträde 1 oktober 2019, eller efter överenskommelse.

Närmare upplysningar lämnas av (NMI Director) Universitetslektor Richard Lundmark, tfn: 090-7869301, e-post: richard.lundmark@umu.se eller (NMI Director) Forskare Linda Sandblad, tfn: 090-7867107, e-post: linda.sandblad@umu.se

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2019-10-01, eller efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1197-19
Kontakt
  • Richard Lundmark, richard.lundmark@umu.se
  • Linda Sandblad, linda.sandblad@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-08-15
Sista ansökningsdag 2019-09-09

Zurück zu Stellenangeboten