Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap söker en projektassistent för arbete inom ett forskningsprojekt. Anställningen är en visstidsanställning på deltid (50%) under perioden 1 november 2019 – 30 april 2020. Välkommen med din ansökan senast den 6 september 2019.

Beskrivning
Vi söker en projektassistent som ska arbeta inom forskningsprojektet ”Internationalisering av högre utbildning i Sverige: Möjligheter och utmaningar för universitet och akademiker”. Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att assistera vid utförandet av projektets olika delstudier, med ett huvudsakligt fokus på insamling och analys av data.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att:

  • Genomföra och analysera intervjuer med studenter och universitetsanställda vid svenska universitet.
  • Producera skriftliga underlag och rapporter på engelska på grundval av dessa intervjuer.
  • Samla in och assistera vid analyser av olika typer av skriftlig dokumentation om universitetens internationaliseringsarbete.
  • Söka, sammanställa och skriva sammanfattningar och översikter av internationell litteratur på engelska.


Kvalifikationer

För detta arbete söker vi dig som minst har en kandidatexamen inom det utbildningsvetenskapliga området. Masterexamen inom området är meriterande. Du har också mycket goda kunskaper i engelska i både tal och skrift (motsvarande nivå C2 i Common European Framework of Reference for Languages). Du har tidigare erfarenhet av arbete med att genomföra och analysera intervjuer samt skriva vetenskapliga texter på engelska. Det är särskilt meriterande om du har egna erfarenheter av internationalisering på universitetsnivå.

För arbetet krävs att du är noggrann, strukturerad, självständig och beredd att ta egna initiativ. Självständigt arbete under eget ansvar är en viktig del i tjänsten, men god samarbets- och kommunikationsförmåga är också viktigt då du kommer att vara en viktig del i projektgruppen, och delta i flera delar av forskningsprocessen. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Villkor
Anställningen är en visstidsanställning på deltid (50%) under 6 månader med tillträde 1 november 2019. Tjänstgöringsorten är Umeå. Eftersom goda kunskaper i det engelska språket är en förutsättning för anställningen, kan ett arbetsprov komma att genomföras vid urval av sökande. Närmare upplysningar lämnas av professor Nafsika Alexiadou, tel: 090-786 6506.

Din ansökan skall vara inkommen till Umeå universitet senast 2019-09-06. Välkommen med din ansökan!

Mer om oss
Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap har drygt 115 anställda verksamma inom utbildning, forskning och uppdragsverksamhet. Institutionen har en bred profil som vilar på en tvärvetenskaplig och praxisnära grund. För mer information om institutionens verksamhet se: http://www.edusci.umu.se/.

Ett av institutionens forskningsområden har ett starkt fokus på utbildningspolicy i nationella och internationella sammanhang. Det är inom detta område som vi nu behöver en tillfällig förstärkning.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-04-30
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2019-11-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1201-19
Kontakt
  • Nafsika Alexiadou, 090-7866508
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-08-12
Sista ansökningsdag 2019-09-06

Zurück zu Stellenangeboten