Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Beskrivning
På fakultetens kansli finns idag cirka 40 medarbetare som arbetar med frågor rörande bland annat personal, ekonomi, utbildning, forskning och kommunikation. Vi söker nu förstärkning med en ekonom till en tillsvidareanställning på 50 %.

Arbetsuppgifter
Som ekonom på kansliet ingår du i en grupp av tre controllers och en ekonomiadministratör. Arbetsuppgifterna består av projektredovisning, ekonomisk uppföljning, framtagande av analyser/kalkyler, granskning av ekonomiska ärenden, fakturering, utveckling av rutiner och system samt löpande arbete inom kansliets ekonomifunktion. Du kan även komma att inkluderas i delar av fakultetens budget- och prognosarbete. I din roll fungerar du som rådgivare och stöd till ekonomiadministratörer, ekonomisamordnare, chefer och andra beslutsfattare inom fakulteten. Du kan även komma att föredra ärenden i fakultetens olika nämnder och kommittéer. Arbetsuppgifterna kan komma att förändras över tid.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har högskoleexamen inom ekonomiområdet eller annan utbildning vi bedömer som motsvarande. För arbetet krävs mycket gott ordningssinne, noggrannhet och förmåga att strukturera och planera arbetsuppgifterna. Du är självgående och har en god analytisk förmåga. Eftersom arbetet innebär många kontakter med personer på olika nivåer inom universitetet behöver du ha god samarbetsförmåga. Du har förmåga att på ett professionellt sätt uttrycka dig både muntligt och skriftligt på svenska. Du har god datorvana och erfarenhet av datorbaserade administrativa system. Mycket goda kunskaper i Office-paketet, särskilt Excel, är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övriga önskvärda kvalifikationer
Tidigare erfarenhet av ekonomiarbete som exempelvis projektredovisning och uppföljning samt upprättande av budget och bokslut ses som meriterande för anställningen. Likaså erfarenhet från liknande arbete vid universitet eller högskola samt goda kunskaper i engelska.

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning på deltid 50 % , provanställning kan komma att tillämpas. I rekryteringsprocessen kan arbetsprov förekomma. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 12 augusti 2019.

Vill du veta mer om anställningen och villkoren är du välkommen att kontakta kanslichef Susanne Fahlgren susanne.fahlgren@umu.se , controller Patrick Mauritzon patrick.mauritzon@umu.se  eller HR-administratör Elin Enqvist elin.enqvist@umu.se .

Välkommen in med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1125-19
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-06-26
Sista ansökningsdag 2019-08-12

Zurück zu Stellenangeboten