Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Institutionen för medicinsk biovetenskap söker en doktorand inom projektet ”Genetiska och epigentiska analyser av hematologiska celler vid telomerrelaterade sjukdomar”. Anställningen, som är tidsbegränsad till fyra år på heltid, syftar till en doktorsexamen och doktorandens huvuduppgift är att ägna sin tid åt egen forskarutbildning.

Beskrivning av doktorandprojektet
Projektet syftar till att studera genetiska och epigenetiska förändringar i hematologiska celler hos friska individer och hos patienter med telomerrelaterade sjukdomar. Den laborativa delen innefattar främst molekylärbiologiska metoder relaterade till telomerbiologiska och epigenetiska analyser. Metoder inkluderar bl.a. rening av nukleinsyror och protein, hantering av robotpipettering, telomerlängds- och telomerasaktivitetsmätning, q-PCR, Southern blot, Illumina bead arrays (Metylering och SNP), funktionella cellanalyser och bioinformatisk analys. De vetenskapliga resultaten kommer att presenteras i vetenskapliga rapporter samt presenteras vid vetenskapliga seminarier.

Kompetenskrav
För att kunna bli antagen till utbildning på forskarnivå krävs det att den sökande har grundläggande behörighet från relevant högskoleutbildning (exempelvis inom bioteknik, biomedicin, molekylärbiologi eller medicin) med avklarade kurser på minst 240 högskolepoäng (hp), varav minst 60 hp på avancerad nivå, eller motsvarande kvalifikationer som förvärvats på annat sätt i Sverige eller utomlands.

För att uppfylla kravet på särskild behörighet att antas till utbildning på forskarnivå i medicinsk vetenskap med inriktning mot patologi krävs att den sökande har högskoleutbildning i ämnen som bedöms vara direkt relevanta för den aktuella inriktningen.

Den sökande ska kunna arbeta självständigt, ha god analytisk och organisatorisk förmåga, samt ha goda kunskaper i tal och skrift på engelska. Av stor vikt är att kunna samarbeta och interagera med andra medlemmar i forskargruppen och vid institutionen.

Erfarenhet inom telomerbiologiska eller epigenetiska forskningsstudier är meriterande.

Ansökningsförfarande
Till en fullständig ansökan ska följande handlingar bifogas:
- Ett personligt brev (inkl. en beskrivning av ditt forskningsintresse, max 2 A4 sidor)
- En meritförteckning (CV)
- Kopior av betyg, examensbevis samt övriga meriter som du vill åberopa
- Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner

Löneplacering
Löneplaceringen sker enligt fastställd lönestege för doktorandanställning.

Övrig information
https://www.aurora.umu.se/enheter/medfak/forskarutbildning/doktorandhandboken/

Du söker via vårt e-rekryteringssystem Varbi med dnr AN 2.2.1-801-19. Sista ansökningsdag är 13 juni  2019

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-801-19
Kontakt
  • Magnus Hultdin, 090-785 28 89
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-05-22
Sista ansökningsdag 2019-06-13

Zurück zu Stellenangeboten