Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Institutionen för klinisk mikrobiologi - avd för infektion och immunologi

söker en Forskningsingenjör, förste (100 %, 12 månader, tillträde enligt överenskommelse)

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med forskning kring neutrofilers aktiveringsprocesser och hur ändringar i ionkoncentrationer påverkar dessa processer. Analys av neutrofiler sker med biokemiska, mikroskopiska och biofysiska (framförallt XRF) metoder.

Kvalifikationer

Den vi söker ska vara disputerad (doktorsexamen i något av ämnena immunologi, infektionssjukdomar, medicinsk mikrobiologi eller liknande) och ha flerårig praktisk erfarenhet av arbete med neutrofiler och deras samspel med sjukdomsframkallande svampar, företrädesvis Candida. Du bör även ha grundläggande kunskap och praktisk erfarenhet av att arbeta med olika infektionsmodeller av Candida i möss.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Ytterligare praktisk erfarenhet av avbildningstekniker, Western blot, ELISA och hantering av mikrofluroescensläsare är till stor nytta för projektet.

Du bör behärska analysmetoderna för metallioner. Kunskap i Excel, Word, Power Point, Adobe Photoshop och Graphpad Prism är också en förutsättning för anställningen. Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Ansökan/övriga upplysningar

Din ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev
  • CV
  • Referenser (kontaktinformation)

Ansökan görs elektroniskt via Varbi, sista ansökningsdag är 2019-06-04.

Vid eventuella frågor, kontakta Constantin Urban (Constantin.urban@umu.se).

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag länger als 6 Monate
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-857-19
Kontakt
  • Constantin Urban, 090-7852702
Publicerat 2019-04-21
Sista ansökningsdag 2019-06-04

Zurück zu Stellenangeboten