Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Beskrivning

Vi bygger urologisk cancerforskning med fokus på norra sjukvårdsregionen, men med pågående verksamhet även på nationell nivå. Vill du vara med för att utveckla nya vägar och öppna nya dörrar i kampen mot cancer?

Gruppen har påbörjat ett större arbete med fokus på testikelcancer, där ett av många delprojekt berör släktforskning och uppbyggandet av en genealogisk databas. Detta för att kunna utveckla translationella sidoprojekt utgående från nämnda databas. Utöver projektet på testikelcancer så har gruppen även öppnat upp ett liknande projekt på prostatacancer, även detta med fokus på en genealogisk databas. I långtidsplanen ingår framtida aktivt samarbete med urologiska centra även i Svealand och Götaland, vilka önskar ansluta till forskningsstudierna.

Arbetsuppgifter

Arbete på cirka 20% (8 timmar/vecka) i en forskargrupp som sysslar med medicinsk släktforskning på urologiska cancertumörer och för de aktuella projekten, Testikelcancer samt Prostatacancer i norra sjukvårdsregionen. Uppbyggnad av genealogiska databaser och individuella släktträd. Distanskontakt (telefon och brev) med både patienter och bemyndigade anhöriga.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska med tidigare urologisk erfarenhet om minst 6 månaders heltidsarbete på urologisk vårdavdelning eller urologisk öppenvårdsmottagning. Företrädesvis från något universitetssjukhus med aktiv forskningsverksamhet. Du har god släktforskningserfarenhet samt vana vid att hantera följande grunddatabaser:

• Arkiv Digital 2.0
• Svenska Riksarkivet (SVAR.RA) - däri inbegripet Digitala forskarsalen samt Nationell Arkivdatabas. Likaså är det önskvärt att du kan manövrera och arbeta i följande internetdatabaser:
• Geni.com
• Ancestry.com För att du ska kunna bygga de aktuella släktträden som ingår i arbetet så ser vi även att du har:
• God vana med att arbeta i TNG - v11.1 – (The Next Generation of Genealogy Sitebuilding©)
• God vana att läsa och tyda handskrivna texter på Svenska från slutet på 1650-talet fram till cirka 1920 Dokumenterad vana med urologisk och genealogisk forskning är meriterande. Vi ser det som en självklarhet att du har förmåga och vilja att vara med och utveckla verksamheten och att du gärna bidrar med nya idéer. Du har en god samarbetsförmåga, är lyhörd samt har förmågan att anpassa ditt bemötande och förhållningssätt utifrån individ och situation. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag länger als 6 Monate
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-166-19
Kontakt
  • Marie Eriksson, Personalsamordnare, 072-204 65 99
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-02-01
Sista ansökningsdag 2019-02-21

Zurück zu Stellenangeboten