Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Projektbeskrivning:

Institutionen för Integrativ Medicinsk Biologi utlyser en anställning som postdoktor i kognitiv neurovetenskap med placering vid Umeå center for Functional Brain Imaging (UFBI: www.ufbi.umu.se; föreståndare: Lars Nyberg). UFBI är ett tvärvetenskapligt forskningscenter där funktionell och strukturell hjärnbildning används för att belysa flera grundläggande vetenskapliga och kliniska forskningsfrågor. Forskningsmiljön vid UFBI är väldigt dynamisk och stimulerande, med en robust infrastruktur som omfattar toppmodern scanningsutrustning och expertis inom statistik och analys av hjärnavbildningsdata. Den nuvarande positionen är i Sara Pudas forskargrupp.

Kandidaten kommer att arbeta inom ett nytt projekt som avser att studera potentiella adaptiva och gynnsamma förändringar i minnesfunktioner och/eller representationer i vuxenålder. Detta kommer att göras genom att jämföra friska individer i medelåldern och yngre vuxna, med avseende på prestation på minnestester samt funktionell och strukturell hjärnavbildning med MRI. En framgångsrik kandidat kommer att vara involverad i alla delar av projektet, såsom experimentell design, datainsamling, analyser samt författandet av vetenskapliga artiklar. Det finns även möjlighet att bedriva studier på befintliga storskaliga databaser med beteendevariabler och hjärnavbildningsdata som finns inom forskningsmiljön (t.ex. Betulaprojektet: www.org.umu.se/betula).

Kvalifikationer:

Vi letar efter en mycket motiverad kandidat med erfarenhet av experimentell forskning om det mänskliga minnet, och/eller metoder för funktionell hjärnavbildning med fMRI. Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen eller motsvarande vetenskapliga färdigheter. Prioritet kommer att ges till sökande som har avlagt examen inom tre år före ansökningstidens utgång. Sökanden ska vara kunnig inom kognitiv neurovetenskap, och ha goda kunskaper i experimentell design, statistik, samt vetenskaplig kommunikation på engelska, både muntligt och skriftligt. Därtill ses programmeringskunskaper som meriterande, men är inte ett krav. Sökande med erfarenhet av att både utforma minnesexperiment och att analysera funktionell hjärnavbildningsdata, helst fMRI, kommer att prioriteras. Sökanden ska kunna arbeta både självständigt såväl som tillsammans med andra i en forskargrupp. Stor vikt läggs vid den sökandens personliga lämplighet för anställningen.


Ansökan ska innehålla:

1. Ett personligt brev som beskriver forskningserfarenhet och intressen samt en motivering varför du ansöker om anställning som postdoktor (ca en A4).
2. Ett curriculum vitae med information om utbildning (inklusive certifierad kopia av doktorsexamen) med dokumentation över tidigare och nuvarande anställningar, teknisk expertis, publikationslista samt namn och kontaktuppgifter för två referenser.


För mer information kontakta Dr. Sara Pudas, e-post: sara.pudas@umu.se, Institutionen för Integrativ Medicinsk Biologi, Umeå universitet.

Anställningen är i två år. Startdatum: efter överenskommelse.
 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-2183-18
Kontakt
  • Dr Sara Pudas, sara.pudas@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-12-19
Sista ansökningsdag 2019-02-28

Zurück zu Stellenangeboten