Umeå universitet, Umeå centrum för genusstudier

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 000 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Umeå centrum för genusstudier (UCGS) söker en universitetslektor i genusvetenskap. Anställningen omfattar i huvudsak undervisning och är en tidsbegränsad anställning på 75 % under sex månader med tillträde 2018-09-01. Sista ansökningsdag är 2018-05-31.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna inkluderar undervisning på avancerad nivå på masterkursen Feminist Theories and Intersectional Analysis. Kursen ingår både i Masterprogrammet i genusvetenskap och i Masterprogrammet Law Gender and Society. Kursen ges därför både som campuskurs och som nätkurs.

I undervisningen ingår kursansvar, föreläsningar, seminarier, examinationer på både campuskursen nätkursen. Arbetsuppgifter inkluderar även föreläsningar, seminarier, examination och handledning på kurserna Genusvetenskap: Makt och kön A och Genusvetenskap: Makt och kön C.

Behörighet

Behörig att anställas är den som har avlagt doktorsexamen i genusvetenskap, i ett samhällsvetenskapligt ämne eller inom humaniora, med genusvetenskaplig inriktning, eller har motsvarande vetenskaplig kompetens eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse för anställningens ämnesinnehåll.

Bedömningsgrunder

För denna anställning krävs kunskap inom feministisk teori, postkolonial och poststrukturalistisk teori och analys. De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av undervisning, kursutveckling, handledning, examination, kursadministration samt kursansvar på grund, avancerad och forskarnivå vid Umeå Centrum för genusstudier. Undervisningen omfattar både campus- och nät/distanskurser. Undervisningen sker på både svenska och engelska.

Som bedömningsgrunder vid anställningen gäller graden av vetenskaplig och pedagogisk skicklighet inom området genusvetenskap. I en sammanvägning mellan dessa två bedömningsgrunder ska de tillmätas lika stor vikt. Undervisningsinnehållet har inriktning mot genusvetenskap, vilket betyder att undervisningsskicklighet inom detta område är särskilt meriterande. Därutöver ligger administrativ skicklighet, förmåga att undervisa på både svenska och engelska, förmåga att leda och utveckla personal, att samverka med det omgivande samhället samt förmåga till utvecklingsarbete till grund för bedömningen.

Behörighets- och bedömningsgrunderna återfinns i Anställningsordning för lärare vid Umeå universitet som du hittar här

Ansökan
Du ansöker via det elektroniska ansökningssystemet Varbi. Särskilda anvisningar för innehållet i ansökan om anställning återfinns på Samhällsvetenskapliga fakultetens hemsida, här.

Din ansökan ska vara inkommen i e-rekryteringssystemet Varbi senast 2018-05-31.

Mer om oss
Besök gärna vår hemsida för ytterligare information, här

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag 3-6 Monate
Anställningen avslutas 2019-02-28
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-533-18
Kontakt
  • Britt-Inger Keisu, 090-786 59 64, britt-inger.keisu@umu.se
  • Johanna Overud, 090-786 97 08, johanna.overud@umu.se
  • Linda Sandberg, 090-786 69 40, linda.sandberg@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-03-28
Sista ansökningsdag 2018-05-31

Zurück zu Stellenangeboten