Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

På Institutionen för strålningsvetenskaper forskar och undervisar vi inom ämnena radiofysik och medicinsk teknik, onkologi samt diagnostisk radiologi. Vi har internationellt erkända forskningsmiljöer där bredden av ämnesområden möjliggör innovation och samarbete över gränser. De flesta av våra forskare och lärare arbetar kliniskt i våra lokaler på NUS - mitt i verksamheten.

Läs mer om institutionen på Institutionen för Strålningsvetenskaper (umu.se)

Cancerforskarskolan i Norr: 

-Biobanksbaserad forskning inom precisionsmedicin

Med stöd från Cancerfonden kommer Umeå universitet att under 2024 starta upp en forskarskola inom områdena biobanks och registerforskning med fokus på precisionsmedicin. Målet med forskarskolan är att främja användande av data och material från register och biobanker, både i Sverige och utomlands. Forskarskolan kommer att rikta sig både till kliniskt verksamma och till doktorander inom folkhälsovetenskap, epidemiologi, bioinformatik, statistik, genetik och biomedicin.

Nu söker vi en vetenskaplig projektsamordnare vid forskarskolan. Anställningen är tillsvidare på 75%.

Arbetsuppgifter

Din uppgift som vetenskaplig projektsamordnare vid forskarskolan innebär framförallt att du arbetar med samordning och vidareutveckling av de olika kurser som ingår, inklusive koordinerar arbetet inom skolans lärarkollegium. Utöver detta ingår att marknadsföra skolan vid olika möten och konferenser, fungera som kontaktperson och rekryteringsansvarig för studenter samt att arrangera de olika nätverksträffar som skolan kommer att erbjuda (inklusive inbjudning av gästföreläsare). Arbetet kommer att kräva hög grad av självständighet och initiativförmåga.

Andra administrativa arbetsuppgifter, inklusive ansökningar om medel till forskarskolan, kan också ingå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har avlagt doktorsexamen inom life-science, biomedicin, epidemiologi eller motsvarande. Du ska också ha kunskap/erfarenhet inom minst ett av områdena biobanksforskning, registerforskning eller epidemiologi. Du behöver även ha god organisatorisk och administrativ förmåga då projektet innefattar många olika parter. Stark vetenskaplig drivkraft och intresse för utbildning och kommunikation förväntas. Det är meriterande att du har specifik erfarenhet av bidragsskrivande. Eftersom kommunikationen inom institutionen/arbetsgruppen sker på både svenska och engelska, ser vi att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi värdesätter sökanden med god strukturerings- och initiativförmåga, självständighet samt god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla ett CV samt personligt brev samt examensbevis och vara inkommen senast den 20:e november.


Varmt välkommen med din ansökan!



Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1783-23
Kontakt
  • Beatrice Melin, professor, beatrice.melin@umu.se
  • Sophia Harlid, forskare, sophia.harlid@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-10-25
Sista ansökningsdag 2023-12-11

Tillbaka till lediga jobb