Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Vi önskar förstärka verksamheten med en vikarierande universitetsadjunkt i utbildningsledarskap. Anställningen avser heltid under perioden 230201 till och med 240630. 

Centrum för skolledarutveckling

Centrum för skolledarutveckling är en självständig enhet under Statsvetenskapliga institutionen. Statsvetenskapliga institutionen har totalt 66 anställda, varav tjugotalet personer kombinerar utbildning och forskning inom Centrum för skolledarutveckling.

Centrum för skolledarutveckling som är en tvärvetenskaplig avdelning som utbildar och forskar kring förskolor och skolors styrning, ledarskap och organisation. Ett av våra huvuduppdrag är det nationella rektorsprogrammet. För mer information, se https://www.umu.se/centrum-for-skolledarutveckling

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av undervisning och handledning av yrkesverksamma rektorer och andra skolledare på rektorsutbildningen. Därutöver arbetar vi med andra professionsrelaterade utbildningar och riktade satsningar såsom regeringsuppdraget 'Samverkan för bästa skola'.

Huvudsakligt undervisningsinnehåll är föreläsningar, handledning, seminarier och examination samt processansvar för rektorsprogrammet och annan uppdragsutbildning. Undervisning är ofta förlagd till internat och sker i norra och södra Sverige.

Behörighet

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som har examen på lägst magisternivå eller har någon annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Bedömningsgrunder och avvägning mellan bedömningsgrunderna

Förmåga att samverka med det omgivande samhället samt god administrativ förmåga, lednings- och utvecklingsuppdrag eller undervisning inom allmänna skolväsendet eller inom skolmyndigheter kommer att betraktas som en särskild meriteringsgrund. Meriterande är magisterexamen med inriktning mot organisation och ledarskap. Magisterexamen med inriktning mot utbildningsledarskap kommer att bedömas som en särskild meriteringsgrund.

Professionskompetens och egen ledarerfarenhet inom de läroplansstyrda skolformerna kommer att betraktas som en särskild meriteringsgrund. Därutöver kommer avseende fästas på förmåga att samverka med det omgivande samhället samt god administrativ förmåga, t ex förvärvad genom koordinerings- och ledningsuppdrag.

Vi värdesätter även dokumenterat engagemang, delaktighet och ansvarstagande i planering, genomförande och utveckling av undervisning.

Om motsvarande meriter åberopas skall dessa redovisas och styrkas.

Ansökan

En ansökan till anställning som universitetsadjunkt ska innehålla:

  • Personligt brev inklusive kontaktuppgifter
  • Meritförteckning/CV inklusive redogörelse för professionsnära kompetens
  • Eventuell redogörelse för pedagogisk verksamhet
  • Vidimerade kopior av relevanta examensbevis
  • Eventuella övriga meriter du önskar åberopa

Se även anvisningar för ansökan anställning som adjunkt vid Umeå universitet här

Kontakt

Kontaktpersoner: Björn Ahlström, föreståndare Centrum för skolledarutveckling, tel. 090-786 55 41 / 073-975 69 46.

Facklig information lämnas av SACO, 090-786 53 65, SEKO, 090-786 52 96 samt ST, 090-786 54 31.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 februari 2023 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1673-22
Kontakt
  • Björn Ahlström, avdelningschef, 090-7865541
Publicerat 2022-11-30
Sista ansökningsdag 2022-12-21

Tillbaka till lediga jobb