Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats, läs mer här

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Beskrivning
Vid universitetet bedrivs stark forskning inom flera områden, inte minst inom biomedicin. Universitetets djurexperimentella forskning sker främst vid de medicinska och teknisk-naturvetenskapliga fakulteterna. Djurhållningen inom det biomedicinska området är lokaliserad till Umeå Centre for Comparative Biology (UCCB, läs mer här). En omfattande del av forskningen baseras på genetiskt modifierade möss. Framställning och identifiering av dessa djur sker vid Umeå Transgene Core Facility (UTCF), en del av UCCB som är speciellt anpassad för denna del av verksamheten. Andra djurarter som används inom forskningen på UCCB är råtta och gris samt zebrafisk. 

Vi söker nu en universitetsveterinär!

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är intresserad av att vara med och öka kunskapen om djurs och människors hälsa och sjukdom. Vi erbjuder dig ett självständigt och omväxlande veterinärt arbete med goda möjligheter att planera den egna arbetstiden. Möjlighet att vidareutbilda dig till specialist inom försöksdjursmedicin såväl som att delta vid kurser/konferenser inom ämnet försöksdjursvetenskap och i forskningsseminarier vid UmU, finns. Vill du läsa mer om Umeå universitets förmåner finner du dem genom att klicka på länken här.

I arbetsuppgifterna ingår att aktivt delta i rådgivning till forskare genom samråd, hjälp med framtagning av modellval, procedurer, anestesi och smärtlindring samt grundläggande utbildning av personal och forskare. Du kommer också att vara en resurs i frågor angående djurvälfärd. Du samarbetar med djurvårdare och övrig personal vid UCCB samt med forskare vid UmU.

Du kommer att vara UmUs representant i ett nationellt nätverk av försöksdjursveterinärer.  

Centralt i tjänsten är att fullfölja de uppgifter som åligger veterinären inom försöksdjursområdet i enlighet med svensk lagstiftning. Viktiga delar i arbetet är hälsoövervakning och smittspårning. I din roll kommer du att medverka till att djurhållningen och försöksverksamheten har hög kvalitet, speglad i god djuromsorg, hög etisk profil och god serviceanda samt att aktivt arbeta med och tillämpa 3R-principerna, läs mer här.Kvalifikationer

För anställning som universitetsveterinär krävs svensk legitimation som veterinär. Är du disputerad och har erfarenhet av försöksdjursverksamhet och reproduktionsteknik är det meriterande. Meriterande är också kunskaper i försöksdjurslagstiftning, arbete vid smådjursklinik, erfarenhet av infektionssjukdomar, diagnostik eller hälsoinventeringar.

Eftersom arbetet sker tillsammans med andra professioner inom universitetet behöver du vara flexibel och ha god samarbetsförmåga. Då verksamheten fungerar som ett stöd till den forskning som bedrivs, behöver du också vara kvalitetsmedveten. Hög personlig integritet är viktigt då etiska frågeställningar är en del av arbetet. Många forskningsaktiva talar inte svenska så skall vara beredd att kommunicera på engelska i både tal och skrift.

Den som saknar svensk legitimation vid ansökningstillfället (t.ex. har utländsk veterinärlegitimation och har erfarenhet inom försöksdjursområdet) är också välkommen att söka anställning. För sådan sökande krävs att svensk legitimation erhålls innan tillsättning kan ske.

Villkor
Anställningen är tills vidare på heltid, provanställning kan komma att tillämpas. Tillträdesdatum enligt överenskommelse.  

Ansökan

Du ansöker via universitetets e-rekryteringssystem. Din ansökan ska vara inkommen senast 2022-12-15 och ska innehålla:

- Personligt brev med motivering till varför du söker anställningen
- CV/meritförteckning
- Dokumentation av formella meriter (betyg, examensbevis, kursintyg etc)

Närmare upplysningar lämnas av föreståndare Leif Carlsson, tel: 090-786 64 30 eller per epost: leif.carlsson@umu.se

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enl. överrenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1431-22
Kontakt
  • Leif Carlsson, 090-7866430
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-09-21
Sista ansökningsdag 2023-01-05

返回职位空缺页面