Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Ekonomienheten är universitetets sammanhållande resurs för den ekonomiadministrativa processen. Vi har fyra verksamhetsområden; redovisning, reskontra, ekonomisystem samt upphandling och inköp. Genom vårt arbete bidrar vi till ökad kompetens som i sin tur leder till kvalitetssäkrad redovisning för hela universitetet.

Vi söker en systemadministratör. Du är organisatoriskt placerad vid Ekonomienheten. Anställningen är på heltid och tillsvidare. Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter
Som systemadministratör hanterar du behörigheter för användare i ekonomisystemet Raindance. I detta ingår att lägga upp nya, ta bort befintliga, samt skapa cirkulationsmallar.  Du arbetar dagligen nära vår e-handelssamordnare med att få vårt elektroniska flöde för beställningar att fungera i e-handelssystemet. Tex genom att se till att fakturor matchar ordrar och cirkuleras korrekt eller att läsa in prislistor. Du ger också stöd och service inom myndigheten, håller utbildningar, uppdatera handböcker och utbildningsmaterial och medverkar till en god utveckling av processer, arbetsmetoder, rutiner m.m. Målet är ökad avtalstrohet, en effektivare och kvalitetssäkrad inköps- och fakturahanteringsprocess samt förbättrade möjligheter för uppföljning och analys för hela myndigheten.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom området ekonomi, system, upphandling eller motsvarande. 

Du bör ha praktisk erfarenhet av självständigt ekonomisystemarbete och arbete med e-handel och affärssystem inom en organisation med stor inköpsvolym. 

Förståelse för processen inom e-handel och förmåga att ta eget ansvar för arbetsuppgifterna inom området. Viktiga personliga egenskaper som söks är; mål- och kvalitetsinriktad, kundorienterad, drivande, analytisk, noggrann och med god samarbetsförmåga. God förmåga till kommunikation både på svenska och engelska. 

Övriga önskvärda kvalifikationer
Kännedom om statlig redovisning. Fördjupad kunskap om ekonomisystemet Raindance eller annat större ekonomisystem. Erfarenhet av systemarbete i ekonomisystemet Raindance är meriterande. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-09-01 eller efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1174-22
Kontakt
  • Christina Adolfsson, +46907865178
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-06-23
Sista ansökningsdag 2022-08-07

Tillbaka till lediga jobb