Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap söker en ekonomisamordnare. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast. Sista ansökningsdag 2022-08-15.

Arbetsuppgifter
Anställningen som ekonomisamordnare innebär ett övergripande och samordnande ansvar för institutionens ekonomi samt en samordnande funktion för den personal vid institutionen som är verksamma inom ekonomiområdet. Ekonomisamordnaren är också rådgivande och ett kvalificerat stöd till institutionens ledning.

I arbetsuppgifterna ingår exempelvis:

  • upprättande av institutionens budget, prognoser och bokslut
  • framställan av ekonomiska kalkyler, analyser och utredningar
  • redovisning och uppföljning på institutions- och projektnivå
  • att upprätthålla och utveckla ekonomiadministrativa processer och rutiner

I arbetet ingår även löpande ekonomiadministration såsom kontering, omföring, hantering av leverantörs- och kundfakturor, arvodesräkningar och diarieföring. Andra administrativa uppgifter inom institutionen kan också förekomma.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en examen från universitet eller högskola inom ekonomiområdet, exempelvis från civilekonomprogrammet, med goda kunskaper för att kunna upprätta budget, prognos och bokslut. Du är van att arbeta i budget- och redovisningssystem, har goda kunskaper i Officepaketet samt en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

För anställningen är det meriterande med erfarenhet av självständigt arbete med upprättande av budget och bokslut. Även erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete inom större organisation eller statlig verksamhet, gärna universitet eller högskola, är meriterande.

För att passa för arbetet krävs en god förmåga att kunna se samband, skapa enkla och tydliga strukturer samt ha förmågan att beskriva dem på ett pedagogiskt sätt. Mångfalden av situationer och karaktären på frågor och problem som kan uppstå ställer också krav på att kunna arbeta utvecklingsinriktat och analytiskt. Vidare kräver arbetet god samarbets- och initiativförmåga, noggrannhet och självständighet samt ett serviceinriktat förhållningssätt. Eftersom arbetsbelastningen och uppgifterna kan variera med tiden, bör du även ha förmåga att klara tillfälliga arbetsanhopningar och ha lätt för att anpassa dig till förändringar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Till ansökan bifogas:
- CV
- Personligt brev
- Examensbevis från högskole- eller universitetsutbildning
- Intyg, betyg och övriga merithandlingar du vill åberopa

Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan.
Din ansökan skall vara inkommen till Umeå universitet senast 2022-08-15.

Mer om oss
Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap har ca 115 anställda verksamma inom utbildning, forskning och uppdragsverksamhet. Institutionen har en bred profil som vilar på en tvärvetenskaplig och praxisnära grund. Inom institutionen studeras bland annat villkor för lärande i sociala, kulturella och institutionella sammanhang, informationsteknikens möjligheter för lärande samt bedömning och utvärdering.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1092-22
Kontakt
  • Ewa Rolfsman, prefekt, 090-7867606
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-06-16
Sista ansökningsdag 2022-08-15

返回职位空缺页面