Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Arbetsuppgifter

Förste forskningsassistenten kommer att delta i projekt som å ena sidan avser studera ungdomsmottagningarnas arbete inom området psykisk hälsa och å andra sidan situationen för unga som varken arbetar eller studerar. Tjänsten innebär att utföra empiriska kvalitativa studier i samarbete med forskare vid Institutionen för Epidemiologi och Global Hälsa. Förste forskningsassistenten förväntas självständigt, men i nära samarbete med projektledare, planera och genomföra datainsamling samt andra fältaktiviteter på olika geografiska plaster i Sverige. Datainsamlingen kommer ske genom intervjuer med personal vid Ungdomsmottagningar och andra vård- och omsorgsaktörer med relevans för ungdomars psykiska hälsa samt med personer som inom olika verksamheter jobbar med gruppen unga som varken arbetar eller studerar. Dessutom ingår kvalitativ datainsamling genom observationer av verksamheter för unga som varken arbetar eller studerar samt genom applicering av metoden fotoelicitering som avser involvera ungdomar. Analys av insamlad data kommer att ske tillsammans med forskare och inbegripa ett genusperspektiv. I tjänsten ingår även att slutföra ett vetenskapligt manuskript samt en svensk rapport baserat på datainsamling med ungdomar. Analyserna kommer å ena sidan handla om psykisk hälsa, tillgång till vård och hur fritidsaktiviteter påverkar den psykiska hälsan och, å andra sidan, om hur verksamheter kan förbättra situationen för unga som varken arbetar eller studerar. I tjänsten ingår också att delta i projektmöte tillsammans med projektledare och Folkhälsomyndigheten.

Kvalifikationer

Doktorsexamen i folkhälsovetenskap eller motsvarande med erfarenhet av kvalitativ metod innehållande intervjuer, observationer och fotoelicitering är ett krav. Du ska dessutom ha erfarenheter inom flera av följande områden; ungdomsforskning, genus, fritidsaktiviteter, psykisk hälsa och etnografi. Mycket god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på både svenska och engelska är ytterligare krav.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Det är meriterande att du har erfarenhet av att skriva och publicera vetenskapliga artiklar samt rapporter inom forskningsfältet psykisk hälsa och ungdomar. Erfarenhet av att kommunicera vetenskapliga resultat till myndigheter och det omgivande samhället samt god förmåga att interagera med ungdomar och representanter för offentlig verksamhet är också meriterande.  

Ansökan

Till en fullständig ansökan ska följande handlingar bifogas:

  • Ett personligt brev med motivering till ansökan
  • Ett CV/meritförteckning
  • Kopior av betyg, examensbevis samt eventuella andra meriter som sökanden vill åberopa
  • Namn och kontaktuppgifter till minst 2 referenspersoner

 

Upplysningar

Närmare upplysningar lämnas av forskare Frida Jonsson, tel: 090-786 95 97, epost frida.jonsson@umu.se 

Ansökan skall göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast den 2021-12-20.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 220201
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1738-21
Kontakt
  • Frida Jonsson, 090-7869597
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-11-29
Sista ansökningsdag 2021-12-20

Tillbaka till lediga jobb