Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Beskrivning

Institutionen för klinisk mikrobiologi söker en laboratorieassistent med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Anställningen är heltid och tillsvidare.

Institutionen tillhör medicinska fakulteten vid Umeå universitet och här bedrivs forskning och undervisning inom ämnena immunologi, virologi, biomedicinsk laboratorievetenskap och infektion.

Klinisk mikrobiologi är placerad i byggnad 6M vid Norrlands Universitetssjukhus med direkt kontakt med sjukhuset, medicinska biblioteket och tandläkarhögskolan.

Du kommer att arbeta i en forskargrupp som har fokus på ökad förståelse om det mänskliga immunförsvaret, vaccin och infektionssjukdomar.

Arbetsuppgift

Utföra provtagning och att hantera venösa och kapillära blodprov på ett sätt som möjliggör avancerade immunologiska, virologiska och cellbiologiska analyser. Individen ska också vara med i utveckling av metoder för detektion av antivirala antikroppar mot SARS-CoV-2, hantavirus och andra mikrobiella patogen. På lång sikt kommer ytterligare uppgifter att tillkomma, såsom stöd vid flödescytometrisk analys av immunceller samt logistiska och administrativa uppgifter.

Kompetenskrav

Vi söker dig som har examen från programmet för Biomedicinska analytiker eller motsvarande och har gedigen erfarenhet av provhantering för nedfrysning av serum, plasma och mononukleära celler från perifert mänskligt blod. Erfarenhet från arbete inom statlig verksamhet och forskning i gränslandet mellan klinisk och pre-klinisk miljö är starkt meriterande.

Ett krav är att du som söker kan uttrycka sig väl på svenska och engelska i både tal och skrift och du måste ha mycket god organisatorisk förmåga samt vara ordningsam.

Kvalifikationer

Stor vikt läggs vid dokumenterad erfarenhet att självständigt felsöka och utveckla protokoll för infrysning av perifera mononukleära celler från blod, samt plasma och serum. Då framtida uppgifter innefattar administrativa uppgifter är dokumenterad erfarenhet att leda en verksamhet starkt meriterande. Erfarenhet av flödescytometrisk analys är meriterande. Vidare bör den sökande ha förmåga att arbeta självständigt i laboratoriet och samverka med andra på ett positivt sätt.

Övriga upplysningar:

Ansökan ska innehålla

  • Ett personligt brev som beskriver dina kvalifikationer och kompetensområden samt varför du är intresserad av anställningen.
  • En meritförteckning (CV) på högst 2 A4-sidor.
  • Namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner.
  • Kopia av betyg, examensbevis samt övriga meriter som du vill åberopa.

Anställningen är heltid och tillsvidareanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

 Upplysningar

Närmare upplysningar lämnas av Mattias Forsell mattias.forsell@umu.se

Sista ansökningsdag 4/11-21

 Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1461-21
Kontakt
  • Mattias Forsell, mattias.forsell@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-10-14
Sista ansökningsdag 2021-11-04

返回职位空缺页面