Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Vid Kansliet för medicin finns idag ca 40 medarbetare som arbetar med frågor inom ekonomi, forskning och utbildning, HR, kommunikation samt administration av läkarprogrammet. Vi söker nu en biträdande kanslichef till Kansliet för medicin.

Arbetsbeskrivning
Biträdande kanslichef stödjer kanslichefen i det dagliga, operativa ledningsarbetet och i långsiktig, strategisk planering. I arbetsuppgifterna ingår att biträda kanslichefen när det gäller verksamhetsplanering, bemanning, arbetsmiljö och i samordning av verksamhet inom kansliet och i nära dialog med medarbetarna. I arbetet kan komma att ingå ett delegerat personalansvar för kansliets medarbetare. Du kommer att ingå i kansliets ledningsgrupp och är direkt underställd kanslichef.

I arbetsuppgifterna ingår även handläggning och beredning av olika beslutsunderlag som hanteras inom kansliet, som t ex remisser och olika skrivelser samt att det kan ingå handläggar-/sekreterarskap i den nämnd-/rådsorganisation som finns inom fakulteten.

Kansliet ansvarar för stöd till fakultetsnämnd, fakultetsledning och fakultetens beredande organ. Kansliet ger även stöd till fakultetens institutioner, centrum och arbetsenheter och är en länk mellan universitetets centrala enheter och fakulteten.

Kvalifikationer
Du har akademisk examen på lägst kandidatnivå och som arbetsgivaren bedömer relevant utifrån arbetets innehåll och som är i relation till din tidigare arbetserfarenhet. Du ska ha flerårig dokumenterad chefserfarenhet av att leda och utveckla medarbetare.

Vi söker dig som har förmåga att leda och motivera andra för att nå gemensamma mål och i det arbetet skapa engagemang och delaktighet. Du ser helheter och kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du har god samarbetsförmåga men också god förmåga att arbeta självständigt. Du har förmåga att hantera förändrade omständigheter och ser möjligheter i nya situationer. Som person tar du initiativ, har hög integritet, god analytisk förmåga och du månar om medarbetarna. Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift och ha god IT-vana.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande är erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete inom universitet eller högskola.

Villkor
Anställningen som biträdande kanslichef vid Kansliet för medicin är på heltid och tillsvidare med start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Ansökan görs via Umeå universitets e-rekryteringssystem och ska vara inkommen senast 2021-10-27.  Ansökan ska innehålla:

  • CV
  • Personligt brev

Vid frågor om anställningen vänligen kontakta kanslichef Ann-Christin Edlund,
ann-christin.edlund@umu.se eller HR-samordnare Elin Enqvist, elin.enqvist@umu.se

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1401-21
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-10-05
Sista ansökningsdag 2021-10-27

返回职位空缺页面