Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

Är du en lösningsorienterad person, som vill ha ett varierande arbete inom ekonomi/administration och gärna kombinerar självständigt arbete med samarbete? Har du erfarenhet av att jobba med ekonomi och vill jobba i en kreativ miljö? Då vill vi förstärka vårt team med dig! Sista ansökningsdag är 1 november 2021. Anställningen är ett vikariat på 1 år.


Arbetsuppgifter
Som ekonomiadministratör är du en del av vår ekonomigrupp inom det administrativa teamet vid kemiska institutionen. Teamet, består av 9 personer som jobbar med ekonomi- och studieadministration och leds av en administrativ chef.

Rollen innebär ett stort eget ansvar för det dagliga arbetet. Det innefattar löpande ekonomi- och administrationsarbete samt att du kommer att fungera som ett konsultativt och kvalificerat ekonomistöd till olika forskningsledare. I arbetsuppgifterna ingår löpande redovisning så som kund- och leverantörsreskontra, budget vid forskningsansökningar, projektredovisning till finansiärer, uppföljning, bokslut, budget och prognos. Allt görs utifrån de särskilda regler som gäller för universitet som statlig myndighet såväl som för respektive finansiär. Det ingår även diarieföring samt resebokningar för gäster. Även andra administrativa arbetsuppgifter kan förekomma utifrån verksamhetens behov.

Du kommer att knyta kontakter med personer både inom och utanför institutionen. Arbetet innebär ett kontinuerligt lärande med omväxlande arbetsuppgifter något som fungerar då vi har en stabil grund med internt upparbetade rutiner. 

Du har ett nära samarbete med forskare och resten av administrationsteamet. Även om det dagliga arbetet innebär ett stort eget ansvar, arbetar vi tillsammans i ekonomigruppen löpande med utveckling för att underlätta och förbättra vårt stöd till forskargrupperna.

Kompetenskrav
Vi söker dig med lägst gymnasieexamen inom ekonomiområdet eller motsvarande, samt arbetslivserfarenhet av ekonomiarbete. Meriterande om du har högskoleutbildning inom ekonomi. Vi använder oss av Excel i hög utsträckning, det är därför viktigt att du har god användarkompetens i programmet. Institutionen har en stor internationell prägel du behöver därför kunna kommunicera i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Som person är du strukturerad och har en mycket god förmåga att organisera, planera och prioritera mellan arbetsuppgifterna. Du är även ansvarstagande och lösningsorienterad. För att du ska trivas är det viktigt att du tycker om att arbeta både självständigt och att få använda din samarbetsförmåga i arbete tillsammans med andra. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Det är även meriterande att ha erfarenhet av ekonomiarbete inom universitet eller högskola.

Villkor
Anställningen avser heltid och är ett vikariat på 1 år med start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Din ansökan, bestående av CV, personligt brev samt relevanta intyg/betyg, görs via vårt e- rekryteringssystem och ska vara inkommen senast den 1 november 2021.

Vid frågor är du välkommen att kontakta Birgitta Berglund, administrativ chef, 090-786 5168,  birgitta.k.berglund@umu.se

 

Välkommen med din ansökan!

 

Om oss på kemiska institutionen
Kemiska institutionen är den största institutionen inom Teknisk-naturvetenskaplig fakultet och har närmare 200 anställda, varav ca 40 forskarstuderande och en stark och expanderande forskning. Vi omsätter ca 210Mkr/år varav 90Mkr är finansierat av externa finansiärer.
Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1424-21
Kontakt
  • Birgitta Berglund, 090-786 51 68
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-10-08
Sista ansökningsdag 2021-11-01

返回职位空缺页面